Aha! Dit zijn de beautyvoordelen als je stopt met alcohol drinken

Good to know!

Een drankje op z’n tijd is natuurlijk heerlijk, al zeggen we zelf. Toch kan het overslaan van zo’n drankje best grote voordelen met zich meebrengen. Zo wisten we bijvoorbeeld al dat het een stuk beter is voor onze gezondheid. Maar wist je dat het laten staan van een drankje op beautygebied ook een heleboel voordelen bevat? Ja, echt waar! Wij zetten er alvast een paar voor je op een rijtje.

Afvallen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel calorieën een drankje eigenlijk bevat, toch? Well, let’s be honest: één gram alcohol staat gelijk aan zeven calorieën. En als je dan nagaat dat er ongeveer driehonderd calorieën in één cocktail zitten, zit je al gauw op zo’n 2100 calorieën per drankje. Enne, meestal laten we het ook niet maar bij één.

Het is dus erg logisch dat als je die drankjes laat staan, je automatisch afvalt. Maar… ook daar moet je mee oppassen. Klinkt dat ene wijntje schrappen jou namelijk als muziek in de oren? Hou er dan wel rekening mee dat je lichaam onbewust de alcohol kan vervangen met koolhydraten en suiker. De reden hiervan is dat de alcohol voor een afgifte in dopamine zorgen. En laat je lichaam die afgifte nou net onbewust met iets anders compenseren. Let daar dus goed op!

Huid

Doordat alcohol een uitdroog-effect kan hebben op je huid, kan het ervoor zorgen dat je huid droog en trekkerig wordt. Het kan dus zo zijn dat, doordat je vaak alcohol drinkt, je huid door een versneld verouderingsproces gaat. De elasticiteit van je huid gaat namelijk achteruit als je regelmatig een drankje drinkt.

Stop je een aantal weken met het drinken van alcohol, dan is de kans groot dat je huid nieuwe cellen aanmaakt om die elasticiteit weer te herstellen. En ja, hierdoor krijgt je huid ook weer een stralende en egale teint. And we want that! Doei droge huid, hallo juiste vochtbalans.

Spieren

Ook kan alcohol een bump in the road zijn bij de aanmaak van spieren. Dit komt vooral doordat alcohol de productie van de groeihormonen vertraagd. Oké, spieren hebben natuurlijk niet meteen iets met beauty te maken, maar als jouw spieren bijvoorbeeld moeten herstellen na een intensieve work-out, dan is de kans groot dat dit een stuk trager gaat en je dus ook een stuk minder snel calorieën verbrand. Wow!

Ben jij dus een fanatieke sporter? Dan is het hoog tijd om dat drankje een keertje aan de kant te zetten zodat je groeihormonen kunnen doen wat ze willen. Logisch dat dit je dus ook meer uithoudingsvermogen geeft, aangezien je die ene vervelende oefening nu veel makkelijker kunt uitvoeren. Worth a try, dus!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels

Laatste nieuws