Deze 5 haarkleuren gaan we deze lente veel zien

Welke vind jij het leukst?

Hoewel we op dit moment nog volop in de regen zitten, staat het voorjaar alweer op de stoep. Wat je kunt verwachten? Een heleboel vrolijke haarkleuren waardoor we weer helemaal zin in de lente krijgen. Afspraak bij de kapper, anyone?

1. Glanzend bruin

Voor wie nog niet klaar is om het drastisch aan te pakken dit voorjaar, is er de glossy brunette-trend. En niemand minder dan Megan Fox en Kate Middleton bewijzen dat bruin haar niet saai hoeft te zijn. Het gaat bij deze trend allemaal om de afwerking. Om je haar net zo glossy en gezond ogend als dat van La Middleton te krijgen, is het belangrijk om je lokken goed te hydrateren. Maskers, serums en oliën zijn daarbij je beste vriend.

Beeld: NL Beeld

2. Barbieblond

Ben je van nature blond? Dan zit je dit voorjaar helemaal goed, want blonde is back deze lente. In tegenstelling tot het afgelopen jaar – toen asblond helemaal het einde was – is de trend voor blond haar dit seizoen meer Barbie-geïnspireerd. Dat betekent: minder grijs en platina, en meer warme tinten. Goudblond haar à la Gigi Hadid is helemaal hot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

3. Koperrood

Hoewel we deze lente alle tinten rood – variërend van bordeauxrood tot warm kastanjebruin – veel voorbij zullen zien komen, zal met name koperrood de salons veroveren. Kendall Jenner luidde de trend vorige zomer al in, waarop vele andere celebs volgden. Het is de perfecte middenweg voor blondines en brunettes die niet all the way donker of licht willen gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lindsay Lohan (@lindsaylohan)

4. Tweekleurig haar

You either love it or hate it, maar één ding is zeker: tweekleurig haar maakt een comeback dit voorjaar. Heb je donker haar? Dan kun je het beste kiezen voor roze, paars, groen of blauw als ’tweede’ haarkleur. Bij blondines past blauw, groen, rood, zwart of geel beter. Fan van deze haarstijl? Let er dan wel op dat je je haar voorziet van extra goede verzorging. Probeer je haar zo min mogelijk te wassen, vermijd stylingtools en gun je lokken regelmatig een voedend masker.

Beeld: NL Beeld

5. Perzikroze

Hoewel we de afgelopen jaren menig celeb met platinablonde haren zagen, zal in 2023 peachy rose blond steeds populairder worden. Omdat roze makkelijker overgaat in licht haar, is deze trend het meest geschikt voor blondines. Maar brunettes, niet getreurd: ook jullie kunnen deze look creëren. Je moet dan alleen je haar iets feller kleuren dan de gewenste kleur, omdat de tint na een aantal wasbeurten direct zal vervagen.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws