Maak kennis met nontouring: contouren voor luie mensen

Zo zie je er binnen no-time snatched uit!

We willen er allemaal het liefst zo snatched mogelijk uitzien als het om onze make-up gaat, toch? Door middel van contour geef jij bepaalde delen in je gezicht meer body, waardoor je gezicht op de juiste manieren naar voren komt. Het enige nadeel aan contouren is dat je er lang mee bezig kunt zijn. We snappen daarom ook dat je daar niet altijd zin in hebt. Gelukkig is er een ‘luie’ manier van contouren ontstaan, genaamd ‘nontouring’. Wij leggen je deze luie manier van contouren uit.

Contouren

Iedereen houdt van een mooie gecontourde make-up look, al kost het ons soms heel wat effort. Wil je er dus elke dag zo snatched uitzien, dan is het verstandig om elke ochtend je wekker extra vroeg te zetten. Toch snappen we dat je daar niet altijd zin in hebt, wat extra slaapminuutjes zijn immers ook heerlijk. Gelukkig is daar as always een TikTok-hack voor uitgevonden, namelijk het fenomeen nontouring.

Nontouring

We weten allemaal dat als we te snel contouren, we een vlekkerige bedoeling krijgen in ons gezicht. En laat dat nou net iets zijn wat we niet willen. Gelukkig is daar nontouring. In plaats van lichte én donkere kleuren te gebruiken – dat wat je bij contouren doet – gebruik je bij deze techniek alleen lichte kleuren om zo je gezichtsvorm meer highlight te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een licht concealer of met een highlighter. Nog beter: met beide.

Zie het een beetje als ‘strobing’, een techniek waar je vooral de focus legt op het highlighten van je gezicht.

@makeup.by.mari.sandi Shine bright like a diamond 🌟✨ #strobingmakeup #makeup #makeupartist ♬ whyisthisaudiofamous – molly 💛

How to nontour

Allereerst begin je met een fijne, gehydrateerde basis. Maar let op: je moet niet té glimmend en glibberig zijn. Er komt namelijk nog een hele load aan glans over je gezicht heen. Daarna kun je er nog voor kiezen om een foundation of tinted moisturizer aan te brengen op je gezicht, zodat je een zo natuurlijk en effen mogelijke basis hebt. Als laatste staan de lichtpunten in je gezicht natuurlijk centraal. Doe dit op alle plekken van je gezicht die zonlicht opvangen. Et voilà! Nooit meer lang bezig zijn met contouren.

Bron: NSMBL | Beeld: TikTok, NL Beeld

Laatste nieuws