Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 redenen waarom je de biografie van Harry Styles wilt lezen

Een must read!

The Brits 2023 Red Carpet Arrivals

Vandaag, 9 maart, verschijnt Harry Styles, het verhaal van het fenomeen over de populairste zanger van dit moment. In de nieuwste Grazia, die nu in de winkels ligt, delen wij 5 redenen waarom je deze biografie wilt lezen.

1. Boy next door

We lezen hoe Harry Styles opgroeide in het Engelse dorp Cheshire. Thuis stond de muziek altijd aan, zo kreeg hij van zijn vader zijn liefde voor classic rock mee. Als kind was hij al anderen aan het entertainen. Het is heerlijk om te lezen dat Harry altijd lekker nuchter is gebleven. Zo vertelt hij weinig met roem te hebben. Waar andere sterren zodra ze succes behaalden meteen villa’s kochten, woonde Harry liever twintig maanden op een zolder bij een vriend thuis.

2. Moederskindje

Een rode draad door het boek is Harry’s hechte band met zijn familie, met name met zijn moeder Anne. In de begintijd van de boyband ging er steeds familie mee. “Er gebeurt van alles, maar onze families houden ons met beide benen op de grond”, zei Harry destijds. Als hij behoefte heeft aan rust, gaat hij naar zijn moeders huis. “Het is fijn om doodnormale dingen te doen, die je vroeger niet zo waardeerde, zoals samen eten.”

3. Romances

Ook wordt er een boekje open gedaan over zijn relaties, zoals met jeugdliefde Abigail, die hij leerde kende op de middelbare school. Direct na zijn werk in de bakkerij pakte hij de trein om anderhalf uur naar haar te reizen. “Ik gaf zeventig procent van mijn loon uit aan treinkaartjes.” Sweet! We lezen verder dat zijn relatie met het Frans- Amerikaanse model Camille Rowe een grote impact had op zijn nummers. Veel van de liedjes op zijn album Fine Line zijn op haar geïnspireerd, en naar verluidt is er aan het einde van het nummer Cherry een voicemail te horen van Camille.

4. Voorbeeld

Bij de zanger staat eerlijkheid, respect en jezelf zijn voorop. Dat komt naar voren in zijn uitspraken en coole looks. We zien hem in kleurrijke pakken maar ook in een jurk en met een strik in zijn haar. Hij steunde Emma Watsons speech over gendergelijkheid en zei: “Stel je als man kwetsbaar op en durf vrouwelijk te zijn. Ik ben opgegroeid met mijn moeder en zus en heb daardoor veel respect voor vrouwen.”

5. Break-up

Het boek gaat ook uitgebreid in op Harry’s One Direction-periode en vertelt meer over hoe de band uiteenviel. Toen Zayn na vijf jaar de band verliet, zwegen de bandleden een jaar lang over deze break-up. Hun opvattingen moesten van hun leermeester Simon Cowell geheim blijven. Pas toen Zayns debuutsingle Pillowtalk uitkwam en hij vertelde dat hij al vanaf het begin niet honderd procent achter hun muziek stond, ging het los. Het boek geeft een juicy inkijkje in de nasleep...

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld