Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vergeet geneeskunde of rechten: hier volg je een vak over Harry Styles

Een nachtje doorhalen met Harry Styles? Daar zeggen wij geen nee tegen.

Het is niet altijd makkelijk om te kiezen wat je gaat studeren, maar een universiteit in de Amerikaanse staat Texas maakt de keuze wel heel easy. Daar kun je namelijk een vak volgen over – jawel – mister Harry StylesSign us up!

Stijlicoon

Harry Styles brak natuurlijk door als lid van boyband One Direction, maar sinds een paar jaar verovert hij de hitlijsten solo. Naast dat zijn muziek in our humble opinion geweldig is, is de muzikant een waar stijlicoon met een liefde voor nagellak en parels. Eind 2020 wist hij het internet nog te breken met zijn cover voor Vogue, waar hij in een jurk poseerde. "Al wil ik wel duidelijk maken dat ik me niet op een bepaalde manier kleed omdat ik er gay of biseksueel uit wil zien. Ik kies voor kleding die ik cool vind", liet Harry destijds weten.

Nieuwe studie

Enne, nu komt er dus een heus vak over de iconische Britse muzikant. Vanaf volgend jaar kun je aan de Texas State University's Honors College een vak volgen dat volledig in het teken staat van Harry Styles. Het nieuwe vak krijgt de officiële naam 'Harry Styles and the Cult of Celebrity: Identity, the Internet and European Pop Culture'. "Het vak zal zich richten op het werk van Harry Styles en de politieke ontwikkeling van de moderne celebrity met betrekking tot gender en seksualiteit, ras, klasse, natie en globalisme, media, mode, fancultuur, internetcultuur en consumentisme", zo luidt de omschrijving van het vak.

Professor Louie Dean Valencia hoopt door de lens van de muzikant aan te tonen hoe fel de wereld de afgelopen twaalf jaar veranderd is. "Zo zullen we kunnen leren van hem en zijn werk, activisme en filosofie, net zoals van andere grote artiesten", vertelt hij in een interview met KXAN. "Er zijn lessen over de Beatles die een inkijk geven op het leven in de sixties. De lessen over Harry Styles kunnen dat doen over dit deel van de moderne geschiedenis." Interesting!

Bron: HLN, Newsmonkey | Beeld: BrunoPress