Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 tips bij het aanschaffen van een nieuwe keuken

Handig!

Ben je van plan om een nieuwe keuken aan te schaffen? Dan heb je je vast al verdiept in de vele opties, kleuren en stijlen. Maar voordat je te hard van stapel loopt, hebben wij vier tips voor je op een rijtje gezet die jou helpen bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Zodat je weloverwogen een beslissing kunt maken en binnen no-time de heerlijkste gerechtjes kookt in jouw nieuwe keuken.

De kosten van je keuken

De basis van de aanschaf van een nieuwe keuken, is toch wel het budget. Hoe je het ook wendt of keert: je moet eerst de financiën op orde hebben. De kosten van een nieuwe keuken kunnen erg verschillen. Grofweg kost een nieuwe keuken tussen de € 5.000 en € 25.000. Maar dit kan natuurlijk altijd hoger of lager uitvallen. Afhankelijk van de eisen die je hebt. De kosten zijn gebaseerd op verschillende factoren zoals de grootte van de keuken, de kwaliteit en de afwerking. Maar ook de apparatuur en de arbeidskosten hebben grote invloed op de prijs. Stel vooraf een realistisch budget op. Dit kun je doen door een lijst met essentiële keukenonderdelen te maken en te kijken welk budget je hiervoor nodig hebt. Heb je die designer keukengrepen écht nodig? Of zijn de standaard keukengrepen ook mooi? Houd rekening met extra kosten zoals installatie- en afwerkingskosten. Misschien heb je al een hele hoop gespaard. Zo niet, dan kun je ook geld lenen voor een verbouwing. Houd hier rekening mee bij het opstellen van het budget. Een tip: vraag meerdere offertes aan en lees goed de recensies door van verschillende keukenleveranciers. Zo kies je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Apparatuur in de keuken

Wanneer je apparatuur gaat kiezen voor in je nieuwe keuken, is er een aantal factoren om rekening mee te houden. Denk aan de grootte van je keuken, de kookstijl, het energielabel, maar ook de gewenste afwerking en het budget. Maar ook het aantal apparaten is iets om rekening mee te houden. Misschien wil je naast een oven, fornuis en koelkast wel een kokendwaterkraan en een afwasmachine. Hoe dan ook, goede apparatuur is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je keuken efficiënt, veilig en aangenaam wordt om in te koken. Je wilt natuurlijk dat je keuken een inspiratievolle ruimte is. Zorg ervoor dat je de afwerking van de apparatuur afstemt op de afwerking van de keukenkastjes. Dit maakt dat je keuken er samenhangend en stijlvol uitziet!

Bouwplannen maken

Voordat je een nieuwe keuken aanschaft, is het belangrijk om een bouwplan te hebben. Dit geeft een overzicht van hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Waar komt de koelkast? En de oven? Misschien wil je wel een kookeiland. Dan is het handig om de afmetingen te weten van de ruimte. Heb je zelf niet zo een ruimtelijk inzicht? Dan kun je een professional raadplegen die je helpt bij het maken van de bouwplannen. Hij of zij weet als geen ander welk ontwerp het beste bij je wensen en de ruimte past.

Accessoires in de keuken

Accessoires maken de keuken helemaal af. Ze staan niet alleen prachtig in jouw nieuwe keuken, ze spelen ook een grote rol in de functionaliteit. Je keukengerei helpt je om elke kookuitdaging aan te gaan. Je kunt ze daarnaast mooi stylen wanneer je het keukengerei ophangt aan een stijlvol ophangrek. En wat dacht je van theedoeken? Ze zijn niet alleen praktisch, maar de kleur of het patroon van je theedoek geeft de keuken een subtiel en stijlvol detail. Je kunt altijd Pinterest raadplegen als je inspiratie zoekt voor je keukenaccessoires. Geniet van je nieuwe keuken, keukenprins(es)!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels