Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

EMIDJ-Kelly over team blauw: ‘We hadden even tijd nodig om aan elkaar te wennen’ 

Ook onthult Kelly met wie ze graag in een team had gezeten.

In Echte Meisjes In De Jungle werden de deelnemers in twee teams verdeeld: team blauw en team rood. Kelly kwam in team blauw terecht, maar stond daar in het begin niet bepaald om te springen. Toch kreeg ze wel een connectie met haar teamgenoten. In gesprek met Grazia vertelt Kelly daar meer over. 

Deelnemers

In de allereerste aflevering van Echte Meisjes In De Jungle moesten de meisjes middels een hengelopdracht een plekje in team rood of blauw bemachtigen. Hoewel sommige deelnemers alles op alles zetten om in een bepaald team te komen, gold dat in de eerste instantie ook voor Kelly. “Het was niet zo dat ik al in mijn hoofd een team had samengesteld, maar ik had wel een voorkeur van met welke meiden ik in een team zou willen”, licht Kelly nuchter toe als we met haar bellen. 

Kelly was dan ook van plan om strategisch een kleur binnen te hengelen, maar ze veranderde al snel van gedachten. “Al die meiden begonnen helemaal hysterisch aan dat spel! Je ziet het op beeld niet zo goed, maar die haken waren heel groot, en de hengels en haken vlogen alle kanten op. Ik dacht: ik wil graag mijn ogen houden, dus ik zie het wel. Ik was niet van plan om daar als kip zonder kop tussen te staan. Dat was het me niet waard”, lacht Kelly. 

Dreamteam

Maar met wie had Kelly in eerste instantie eigenlijk graag in het team willen zitten? “Ik had het leuk gevonden om het spel samen met Gaby, Annebel, Jill, Diva en Esmee te spelen. Voordat we de teams gingen maken, zat ik samen met Esmee in een bootje; ik heb zo gelachen om dat kind. Esmee is echt om te gieren. Dus ik hoopte dat ik met haar in een team zou zitten. Uiteindelijk zat ik alleen met Diva in een team.” 

Ook met voormalig Bachelorette Gaby had Kelly graag in een team gezeten. “Ja, Jethro (Kelly’s vriend, red.) heeft natuurlijk meegedaan aan De Bachelorette; dat Gaby en Jethro elkaar daardoor kennen is helemaal niet iets waar ik moeite mee heb. Dat speelde ruim voor mijn tijd. Bovendien heeft iedereen een verleden. Ik ben daar heel nuchter in. Toen ik hoorde dat Gaby mee zou doen aan EMIDJ vond ik dat alleen maar leuk. Ik was eerst bang dat er allemaal jonge meisjes mee zouden doen, maar Gaby is rond mijn leeftijd.” 

Kelly zat dan niet met Gaby in een team, maar de twee hadden voor het programma begon leuk contact gehad. “Voor we de jungle in gingen, hebben we elkaar in het vliegtuig en het hotel gesproken, en we konden het wel met elkaar vinden!"

Team blauw

Kelly kwam uiteindelijk in team blauw terecht, samen met Michella. En laatstgenoemde stond daar niet bepaald om te springen. “Michella had iets onaardigs over me gezegd, maar ik weet niet waarom ze me niet mocht. Dat interesseerde me toen ook vrij weinig. Later zei ze wel recht in mijn gezicht dat ze mijn stem niet fijn vond en dat ik te veel praatte. Dat triggerde schijnbaar iets bij haar.” 

Ook denkt Kelly dat Michella het lastig vond dat Kelly continu positief was. “Ik ben daar heel optimistisch geweest. Ik vond het echt heel mooi waar we zaten. Volgens mij kon niet iedereen tegen die positiviteit. Mijn team noemde zich ook weleens team negatief. Ik kon echt genieten van de omgeving en vroeg ook weleens of anderen iets ook mooi vonden. Dan kreeg ik te horen: ‘Komt zij weer met haar positiviteit.’ Mijn team wilde gewoon zeuren en vond alles verschrikkelijk, maar ik vond alles juist heel mooi. We hadden in het begin helemaal geen raakvlakken met elkaar.” 

Band

Hoewel Kelly zich in het begin niet welkom voelde in haar team, veranderde dat gaandeweg gelukkig. “We hadden denk ik even de tijd nodig om aan elkaar te wennen. Je ziet natuurlijk niet alles wat wordt opgenomen, maar uiteindelijk hebben we met elkaar heel goede gesprekken gehad. Dan hadden we bijvoorbeeld ’s avonds in de tent echt fijne gesprekken met elkaar, en konden we – ondanks onze verschillen – toch raakvlakken vinden.”

Louisa, Channah, Michella en ik zijn allemaal moeder. Wij misten allemaal onze kinderen. Dus op een gegeven moment, realiseer je je dat je het maar met elkaar te doen hebt; moeilijke momenten kun je met niemand anders delen dan met elkaar. Uit die gesprekken bloeide uiteindelijk toch iets moois voort en vonden we een manier om elkaar te accepteren, en om elkaars positieve kanten in te zien. Daar had ons team gewoon even tijd voor nodig.” Aha! 

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs