Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Favoriete accessoires op een rijtje: zo creëer je de perfecte look

Zo maak jij je look echt af!

Women in fashion store

Als het gaat over looks, praten we met name over kledingstukken. Hartstikke belangrijk natuurlijk! Maar accessoires lijken hierbij soms een ondergeschoven kindje. Dat is zonde, want ook deze details spelen een belangrijke rol in het creëren van je algehele look. Daarom in dit artikel: de mooiste accessoires op een rijtje, om er altijd even bij te kunnen pakken.

Schoenen

We kunnen wel stellen dat het vrij belangrijke accessoires zijn: schoenen! Je hebt ze immers iedere dag weer nodig. Ze dienen allereerst een praktisch doel. Maar ook als het aankomt op stijl, heb je absoluut iets aan schoenen. Draag ze in een look die jij mooi vindt! Zo passen sneakers dames bij een sportieve look – een geliefde stijl voor velen van ons. En je kunt er alle kanten mee op. Draag sneakers onder een jeans, maar net zo goed onder een jurkje. Ideaal, zo’n veelzijdige optie. Met laarsjes ga je voor een wat nettere look, wat ook geldt voor veterschoenen. En met een hak zie je er weer extra feestelijk uit.

Horloge

Als je er eenmaal een draagt, wil je eigenlijk nooit meer zonder: een horloge! Lekker handig om de tijd op te bekijken. Hoef je niet steeds je telefoon erbij te pakken. En hier geldt opnieuw dat het accessoire bijdraagt aan je algehele stijl. Een horloge dames valt namelijk zeker op om je pols. Het is een sierlijke toevoeging aan je look. Van een stoer en robuust horloge met een groot uurwerk tot juist een subtiel en sierlijk horloge in een klein formaat: je kunt er veel kanten mee op. Dat maakt het dus ook meteen tot een heel persoonlijk accessoire. Een extra idee is om het bandje af en toe te wisselen, om het accessoire echt nooit te laten vervelen.

Sieraden

Met het horloge komen we al in de buurt van het kopje sieraden. Ook absoluut fraaie accessoires om toe te voegen aan je outfit. Armbanden, ringen, kettingen of oorbellen: ga na wat jij het liefst draagt. Verschillende sieraden combineren is natuurlijk goed mogelijk, zeker als ze qua look op elkaar aansluiten. Het is in ieder geval gebruikelijk om te kiezen voor óf zilverkleurige, óf goudkleurige sieraden. Je kunt voor minimalistische sieraden gaan, zonder verdere poespas. Maar met steentjes, diamantjes of andere toevoegingen maak je je look nog specialer.

Tas

Uiteraard wil je je benodigdheden goed van A naar B kunnen krijgen. Een deel van je items past misschien wel in je zak. Maar meestal heb je toch ook nog een tas nodig. Kies direct voor een goede tas, van een hoogwaardige kwaliteit. Je wilt immers dat je tas tegen een stootje kan. Leer is een mooie materiaalsoort, of juist canvas. En kies de stijl die je leuk vindt. Van een elegante schoudertas tot een praktische shopper, van een kleine handtas tot een grote rugzak. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan wanneer je de tas gaat gebruiken.

Riem

Om je broek goed mee te laten zitten of om je taille mee te benadrukken: een riem komt op verschillende manieren van pas. Zorg dus zeker dat je een fraai exemplaar in je kast hebt liggen! Je kunt je outfit er altijd mee complimenteren.

Beeld: iStock

Fashion
  • Two women, young women looking at shoes in modern fashion store