Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: zóveel kleding mogen kandidaten van WIDM meenemen

De deelnemers doen een boekje – uh, koffer – open!

Het huidige seizoen van Wie is de Mol? is in volle gang, maar de opnames vonden natuurlijk al een paar maanden eerder plaats. We weten dat deelnemers van Expeditie Robinson bijna niks mogen meenemen naar het eiland, maar hoe zit dat eigenlijk met de kandidaten van WIDM?

Travel light

Wij vinden inpakken voor vakanties al een hele uitdaging, laat staan als je mee gaat doen aan Wie is de Mol?. Je wilt er immers elke dag leuk uitzien. Maar, mogen kandidaten eigenlijk oneindig veel kledingsetjes meenemen? In ELLE delen de deelnemers van dit seizoen hun koffergeheimen. Wat blijkt? Ze mogen een koffer van 23 kilo meenemen. "Als er iets is wat ik geleerd heb in al die jaren: travel light", zegt zwemster Ranami Kromowidjojo, die de hele wereld over reisde voor haar sport. Daarom heeft ze alleen de essentials ingepakt. "Maar dat is ook best saai. Anke (de Jong, red.) was veel beter voorbereid, die had setjes ingepakt. Setjes! Dat ga ik voortaan ook doen."

Flinke puzzel

Anke gaat dus heel slim voor setjes kleding. Maar daarnaast had de ELLE-hoofdredacteur ook nog ruimte over voor een slaapmasker, melatoninepillen, selftanner én droogshampoo. "Want ik heb een hekel aan mijn haar wassen." Ook Froukje de Both heeft in Nederland alvast outfits samengesteld met een stylist. "Maar niet tot in de kleinste details", zegt de presentatrice. Ze wil tijdens de opnames namelijk niet alleen donkere kleuren dragen, maar ook niet alleen maar prints. Dat was dus een flinke puzzel. "Ik had niet zoals Anke allemaal leuke tops van Jacquemus en zo, maar ik had wel veel setjes bij me. En veel dingen die je kon combineren, want je gaat daar ook niet met drie hutkoffers aankomen."

Foto per outfit

Ook Jurre Geluk kreeg hulp bij het inpakken van zijn koffer. Niet door een stylist, maar door een vriend, omdat hij zelf nog in het buitenland zat. "Mijn vriend, die een beter stijlgevoel heeft dan ik, heeft toen allemaal setjes samengesteld en van iedere outfit een foto gemaakt, superlief." De travel light-memo heeft hij alleen even gemist. "Ik zat wel over het gewicht heen met mijn koffer, want ik had superveel kleding mee, haha."

Bron: ELLE, RTL Boulevard | Beeld: Wie is de Mol?