Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze 5 tips creëer je eenvoudig een nieuwe look in huis

Tijd voor een kleine restyling!

Kun jij ook uren door Pinterest scrollen en wegdromen bij de meest fantastische interieurs? Same here! Tijd om niet langer alleen maar te dromen van een restyling in huis, maar gewoon te beginnen. Want een nieuwe look creëren hoeft heus niet altijd veel tijd of geld te kosten. Wij zetten vijf manieren op een rij waardoor jouw interieur een frisse boost krijgt.

1. Nieuw kleurtje

Kleur doet wonderen in een ruimte! Of je nu van neutrals houdt zoals wit, beige, bruin of taupe, of liever voor een vrolijk kleurtje gaat: it's all good. Want als je een witte muur beige verft, geeft dat meteen veel meer warmte en sfeer in de ruimte. En ga je van beige juist naar lichtblauw, dan is je interieur vrolijk, fris en ready voor de lente. Kijk dus welke kleur jij leuk vindt en pak de verfrollers er maar bij!

2.  Stoelen

De eettafel is vaak een centrale plek in het huis. De stoelen die bij de tafel staan zijn natuurlijk erg bepalend voor je interieur. Een set nieuwe eetkamerstoelen kan dan ook wonderen doen voor de sfeer in huis. Een andere stof, kleur of stijl geeft de ruimte namelijk meteen een andere vibe. Enne, dat hoeft echt niet meteen honderden euro's te kosten. Kleine moeite, groot effect!

3. Accessoires

Met accessoires kun je je interieur op een snelle manier opfrissen. Heb je een neutraal interieur, maar vind je een beetje kleur wel leuk nu het lente wordt? Dat kun je op een hele makkelijke manier toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor de kleuren groen en blauw. Koop een paar kussentjes voor op de bank in die kleur en een paar gezellig kaarsen voor op tafel, et voila! Je zithoek heeft meteen een andere sfeer. Maar ook een (nieuw) kleed onder de bank of andere lampenkappen kunnen verschil maken in huis.

4. Spiegels

Spiegels zijn altijd een geweldige toevoeging aan je interieur. Het is niet alleen handig om overal te kunnen checken of je haar en make-up nog goed zitten, het maakt ruimtes ook nóg ruimtelijker. Speel daarbij ook met vormen, een ronde spiegel kan namelijk een leuk effect geven en rechthoekige spiegels maken het geheel juist strakker. Hang een spiegel in de hal, boven de eettafel of bank en in de slaapkamer. Een spiegel kan op elke plek!

5. Schuiven

Last but not least, je kunt je interieur ook letterlijk helemaal omgooien zonder er ook maar een euro aan uit te geven. Kijk eens of je de indeling kunt veranderen. Draai de zithoek een kwartslag, of zet het juist helemaal aan de andere kant van de woonkamer. Zet kasten op een andere plek en de eethoek ook. Heb je een langwerpige eettafel? Draai deze bijvoorbeeld eens een kwartslag. Met deze kleine aanpassingen lijkt het soms alsof je in een heel ander huis bent!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels