Ka-ching! Janice Blok doet boekje open over influencer-inkomsten.

'Het is gekkenwerk'

Janice Blok is dit seizoen te zien in Echte Meisjes in de Jungle. Daarnaast heeft de Rotterdamse influencer meer dan 200 duizend volgers op Instagram en host ze haar eigen podcast. In een aflevering van Tussen neus en lippenstift van RTL Boulevard vertelt Janice eerlijk over het zijn van een influencer en het inkomen wat daarbij komt kijken.

Carrière

Naast haar deelname aan EMIDJ timmert Janice hart aan haar carrière als influencer. “Ik heb nu 186.000 volgers (inmiddels al meer dan 200k) en dat zijn zoveel mensen”, vertelt ze aan RTL Boulevard. “Eigenlijk is Janice Blok een merk. Het is een brand waar wij aan bouwen”, legt de beauty uit. “We werken altijd naar bepaalde doelen toe.”

Influencer-inkomen

En daar horen ook de nodige pakketjes bij. “Ik krijg elke week nieuwe kleren opgestuurd”, vertelt Janice, maar daardoor is nieuwe kleding ook minder speciaal voor haar geworden. “Klinkt misschien een beetje stom, maar soms verliest het ook een beetje de waarde van kleding omdat je het zo veel krijgt”, legt ze uit. “Daarom vind ik het fijn en mooi om het weer weg te geven.”

Maarre, wat verdient een influencer nou eigenlijk? “Ik kan wel zeggen dat het bovengemiddeld verdient”, begint Janice. “Nou eigenlijk kan ik gewoon zeggen: het is gekkenwerk. Het slaat nergens op eigenlijk. Voor een filmpje waar ik een uur mee bezig ben kan een ander gewoon drie maanden voor werken” Ka-ching!

Acteerdroom

Ook doet Janice een boekje open over haar grote acteerdroom. “Ik heb mijn hele leven al theater gedaan – talloze theater en acteeropleidingen – maar ik kreeg zo vaak een ‘nee’ te horen. Ik heb echt tienduizend audities gedaan en ik kreeg eigenlijk altijd te horen ‘je speelt goed, maar je bent net niet wat we zoeken’.” Maar ze gaf niet op. “Ik was daar zo klaar mee en toen ben ik eigenlijk mijn acteerervaring naar online gaan vertalen en daar werd het wel gewaardeerd.” En met resultaat, want Janice heeft inmiddels haar eerste echte filmrol binnengesleept!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws