Zo maakt NikkieTutorials de zwarte metallic multichrome lip

Wauw!

Niemand minder dan Nikkie de Jager, aka NikkieTutorials, straalt op de cover van ons jubileumboek. Want niet alleen Grazia, maar ook Nikkie heeft een feestje te vieren. Ze heeft namelijk al bijna vijftien jaar een van de grootste beautykanalen. Benieuwd hoe ze de prachtige zwarte metallic multicrome lip uit de shoot heeft gemaakt? Nikkie legt ’t zelf uit.

Metallic lippen

Nikkie schittert niet alleen op de cover van Grazia, maar ook in een uitgebreide shoot. Het thema? “Zwart, goud, wit, maar vooral: heel veel glam!” Voor een van de looks heeft Nikkie dan ook stunning lippen gecreëerd. “De zwarte metallic multichrome lip”, noemt ze het zelf. Speciaal voor Grazia legt de beautygoeroe uit hoe je dit zelf thuis ook kunt maken.

Stap 1: zwarte lipliner

“Het eerste wat we gaan doen is de lippen linen met een zwart potlood. You got this!” begint Nikkie. Zet dus om te beginnen een zwart randje rondom je lippen.

Stap 2: zwarte liquid lipstick

Vervolgens heb je een zwarte liquid lipstick nodig. “Dit is een soort vloeibare lippenstift die mat opdroogt en heel lang blijft zitten”, legt Nikkie uit. “En als je een feestje hebt, wil je het gewoon opdoen en er niet meer over nadenken.” Ideaal dus! Met de lipstick vul je de lippen helemaal in. Zorg ervoor dat er niks op je tanden komt, want dat ziet er natuurlijk niet zo charming uit. Enne, daar heeft NikkieTutorials herself nog een goede truc voor. Steek je duim in je mond en sluit je lippen. “Alles wat je op je duim zit kan niet meer op je tanden komen.”

Stap 3: randen bijwerken

Zijn de randen van je zwarte lip nog niet helemaal strak? No worries. “Dan pak je een beetje concealer en hiermee ga je de hoekjes scherp maken”, legt Nikkie uit. Gebruik hiervoor een dun kwastje en ga daarmee langs de randen.

Stap 4: the partytrick

“En dan nu: the partytrick“, vervolgt ze. “Ik heb een palette met allemaal verschillende kleuren chrome”, vertelt Nikkie over het palette dat ze hiervoor gebruikt. Daarbij zijn de kleuren soms anders dan je op het eerste oog ziet, goed opletten dus! Voor deze look zoekt Nikkie een gouden glans uit in het palette. Met een kwastje dept ze dit vervolgens op haar lippen, voor een metallic effect. Tot slot gaat ze met het zwarte potlood nog even langs de randjes, et voila!

Benieuw hoe Nikkie deze metallic lippen precies heeft gemaakt? Ze legt het uit in onderstaande tutorial.

Verschillende kleuren

“Het is heel persoonlijk”, benadrukt Nikkie. Wil je dus iets subtielere lippen? Dat kan. “Je kunt dit ook met rood doen, met allerlei verschillende oogschaduwpigment kun je je eigen variatie maken.” Wij zijn fan! Het eindresultaat van de shoot én het hele interview met Nikkie vind je in de nieuwste Grazia, nu in de winkel!

Beeld: Ruud Janssen 

Laatste nieuws