Nikkie de Jager blikt terug op bruiloft: ‘Het was een magische dag’

Van een FEBO-muur tot het ontstaan van haar droomjurk.

Nikkie de Jager hoefde niet lang na te denken toen we haar vroegen naar het hoogtepunt van 2022. Op 6 september stapte ze in het huwelijksbootje met haar grote liefde, Dylan. In de nieuwste Grazia blikt Nikkie terug op de grote dag.

In het middelpunt

“Het was een dag waar we al heel lang naar uitkeken, want we hebben het huwelijk een paar keer uit moeten stellen door de pandemie”, blikt Nikkie, aka NikkieTutorials, terug. “Maar het was perfect! Precies zoals ik het in mijn hoofd had. Misschien wel mooier. We waren met een kleine groep mensen die er altijd voor ons zijn en met wie we de liefde hebben gevierd”, vertelt ze in de nieuwste Grazia. “Ik vond het wel gek om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan. Kunnen we even naar iemand anders kijken, dacht ik halverwege. Ik weet dat ik voor mijn werk vaak de aandacht heb, maar privé hoeft dat voor mij dus niet zo. Maar het was een magische dag waarbij we heerlijk hebben gegeten, gelachen en gedanst. Het was perfect.”

Bridezilla

Of ze een bridezilla was? “Nee, echt niet. De weddingplanners zeiden dat ik meer het tegenovergestelde was”, vertelt Nikkie. “Ik vond alles zo mooi en leuk, dat ze juist meer sturing wilden hebben. ‘Ja leuk, moeten we doen’, was mijn antwoord op alles. Dus uiteindelijk moesten ze een heel lange lijst finetunen.” Toch was er iets dat heel hoog op het wensenlijstje van Nikkie stond. “Wat ik wel erg graag wilde, was een FEBO-muur. Het bleek logistiek nogal een gedoe om die muur en die snacks te regelen. Nou, hij stond er uiteindelijk ook. Maar ik was zo druk, dat ik er niets uit heb gepakt. Ik hoorde wel dat het erg lekker was…”

Droomjurk

Nikkie trouwde in een prachtige bruidsjurk van Viktor & Rolf, al had het ontwerpen van de droomjurk wel wat voeten in aarde. “Ik had aanvankelijk een andere designer die ook schetsen heeft gemaakt”, legt ze uit. “Die vond ik mooi, maar toen kwamen er allemaal gekke twists and turns… Lang verhaal kort: ik voelde me er niet meer prettig bij. Het was niet meer leuk”, vertelt de beauty. “En weet je, als ik met iemand werk, wil ik het diegene ook gunnen. Ik wist dat de foto’s de wereld over zouden gaan en ik gunde het die persoon niet meer, terwijl de bruiloft wel steeds dichterbij kwam.” Maar het kwam allemaal goed! “Op dat moment kwamen Viktor & Rolf op mijn pad en dat bleek een match made in heaven. Die snapten precies waar ik me comfortabel bij voelde en ze durfden me nog uit te dagen om het iets meer Viktor & Rolf te maken. En toen vroeg Rolf ook nog of ik steentjes op mijn jurk wilde… Hallo, is gras groen? Natuurlijk! Zo is het echt mijn droomjurk geworden.”

Honeymoon-periode

De beautygoeroe heeft al vaker aangegeven dat ze eerst wil trouwen, voordat er kinderen komen. Al is dat niet omdat ze traditioneel is. “Ik vind het heel leuk om getrouwd te zijn. En trouwen is makkelijker voor de manier waarop wij een kindje hopen te krijgen”, vertelt Nikkie. “Maar daar zijn we nu nog niet mee bezig. We zitten nog lekker in de honeymoon-periode en willen daar ook van genieten.”

In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Nikkie de Jager, waarin ze openhartig vertelt over haar carrière, eigen beautymerk en dromen. Vanaf donderdag 15 december in de winkel! 

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: Ruud Janssen 

Laatste nieuws