Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Diego licht tipje van de sluier op over Prince Charming: ‘De mannen hebben een plekje in mijn hart gekregen’ 

Ook vertelt Diego meer over wat hij van de stropdassenceremonie vond. 

Diego González-Clark is de nieuwste Prince Charming. Hoewel hij nog niet mag vertellen of hij de ware vindt tijdens zijn liefdesavontuur, licht hij alvast een tipje van de sluier op over wat we dit seizoen kunnen verwachten. 

Vriendschappen en connecties

Ondanks dat Diego in een romantische setting op het zonovergoten Griekse eiland Kreta op zoek gaat naar de liefde, is dat nog geen garantie dat hij de ware zal ontmoeten. Iets waar hij zich ook zeker bewust van was. “Toen ik aan Prince Charming begon had ik er heel veel zin in”, vertelt Diego enthousiast als we met hem bellen. “Maar ik dacht wel: hoe ga ik daar mijn man vinden? Ik had er heel veel zin in, maar nog weinig vertrouwen.”

Uiteindelijk besloot Diego een deal met zichzelf te maken. “Ik dacht: als ik met één persoon een leuke connectie heb en een mooie vriendschap opbouw, dan mag ik in mijn handjes knijpen."

Wat Diego echter niet had verwacht, is dat hij met heel veel jongens mooie vriendschappen zou opbouwen. “De connecties waren oneindig, en ik heb veel vriendschappen opgebouwd. De jongens die ik heb mogen leren kennen zijn stuk voor stuk heel fijne en bijzondere jongens. Tot de laatste aflevering is het mij bijna onmogelijk gemaakt om beslissingen te nemen, omdat ik verrast werd door meerdere connecties. Heel veel mannen hebben een plekje in mijn hart gekregen.” 

Stropdassenceremonie

Diego genoot ervan om de heren beter te leren kennen op Kreta. Toch was er iets wat hij verschrikkelijk vond aan zijn Prince Charming-deelname. En dat was de stropdassenceremonie. “Toen ik aan Prince Charming begon, wist ik al meteen dat ik de ceremonies zou haten. Vreselijk leek me dat. Het afwijzen van mensen, en ook nog moeten zeggen dat ze hun spullen moeten pakken en moeten vertrekken, was vreselijk. Dat is voor niemand leuk. Met lood in mijn schoenen heb ik ook iedere ceremonie voorbereid en gedaan.”

Ook vertelt Diego dat de ceremonies steeds zwaarder werden naarmate hij de jongens beter leerde kennen. “Je bouwt met jongens een band op en je gaat echt om ze geven; ze zitten in mijn hart. Het is dan verschrikkelijk om mensen naar huis te sturen.” 

“Soms stond ik ook met een strak gestreken gezicht mijn verhaal te doen tijdens de ceremonie, maar dat kwam vooral omdat de emoties me overvielen. Het deed me echt iets om jongens naar huis te sturen. Het brak mijn hart dat ik weleens iemand naar huis moest sturen die oprecht is, en zijn hart voor me heeft geopend. Dat is heel moeilijk en zwaar.”

Hoewel Diego de ceremonies niet bepaald leuk vond om te doen, is het wel iets wat bij het programma hoort. “Het is echt geen pretje om iemand af te wijzen. Ik heb wel geprobeerd om zo goed mogelijk uit te leggen waarom ik iemand afwees. Ook heb ik het op mezelf betrokken. Ik heb weleens iemand naar huis gestuurd, omdat ik het gevoel had dat ik niet kon voldoen aan iemands verwachtingen. Dat voelde voor mij als de eerlijkste manier.” En zo is het maar net. 

Prince Charming is elke donderdag te zien bij Videoland. 

Beeld: RTL (Jasper Suyk)