Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok-trend: zó verschillend ziet make-up er in ander licht uit

Precies goed voor een tijdperk waarin filters momenteel de overhand nemen.

Vaak als je make-up op hebt, ziet het er in het ene licht flawless uit, maar in het andere licht schrik je je ineens een hoedje. Eigenlijk best logisch, want het licht heeft een grote invloed op hoe je make-up eruitziet. En om dat nog een keer te verifiëren, heeft TikTok er – as usual – een trend van gemaakt.

Huid

Wat we vaak op make-up tutorials -en foto's niet zien, is de textuur van iemands huid. Want hoe graag we ook zouden willen dat onze huid net zo glad en perfect is als op die van verschillende foto's, is dat gewoonweg niet realistisch. Een normale huid heeft nou eenmaal, hobbels, bobbels, deukjes, etc. Ook primer gaat je er niet mee helpen, want poriën verdwijnen niet zomaar!

Licht

Verschillende TikTokkers maken er nu korte mette mee en laten zien dat niemand perfect is. Maar... het perfecte licht wel! Deze trend op TikTok laat jou namelijk zien dat elke huid een andere textuur heeft, en licht daar een hele grote invloed op kan hebben.

@makeupbymelissa Replying to @sandravlarraga Reminder that you’re not doing your makeup wrong, real skin has texture!🤍 #makeup #realskintexture #differentlighting #makeupindifferentlighting #maquillaje ♬ original sound - SAMANTHA EVIRA🦋

Waardering

Zo zie je maar weer: niet een huid is perfect! Zelfs de texturen van de allerbeste make-up professionals bevatten poriën. En volgers zijn er laaiend enthousiast over. Zo schrijft er iemand: "for so long i thought i was doing something wrong until i saw these types of videos, thank you."

Als we klikken op de sound, is te zien dat veel verschillende make-up artiesten hun 'echte' look laten zien wat veel mensen kunnen waarderen. Precies goed voor een tijdperk waarin filters momenteel de overhand nemen, are we right?

Bron: NSMBL | Beeld: iStock