Zo verander je de volgorde van een photodump op Instagram

Good to know!

Lees ook

Heb je een leuke photodump geplaatst op Instagram, maar begin je na een tijdje toch te twijfelen over de volgorde van de foto’s? We’ve all been there. Lange tijd kon je er dan echter niks meer aan veranderen, maar inmiddels is dat wel mogelijk.

Photodump

Of je nu op vakantie bent (geweest) en heel veel foto’s wilt delen, of elke maand terugblikt op de hoogtepunten van de afgelopen tijd: een photodump is de uitkomst. In een photodump kun je eigenlijk alles kwijt. Vaak zijn dit ook onbewerkte beelden, die niet heel geposeerd en picture perfect zijn, maar gewoon lekker spontaan. In zo’n dump op Instagram kun je maximaal tien foto’s tegelijkertijd kwijt.

Twee opties

Bij het uitkiezen van de foto’s die je wilt delen, kun je zelf de volgorde bepalen. De eerste foto is natuurlijk het belangrijkst, want deze zie je terug op je feed. Soms bedenk je echter achteraf dat je liever de derde foto als eerste had willen plaatsen, en dat de laatste foto toch wat eerder in je carrousel voorbij moet komen. No worries, want je kunt de volgorde tegenwoordig achteraf nog veranderen. Eigenlijk heb je twee opties: je verwijdert de post en plaatst ‘m opnieuw, of je volgt het volgende stappenplan.

Volgorde aanpassen

De volgorde van je photodump aanpassen, zonder hem te verwijderen? Dat doe je door onderstaande stappen te volgen.

  1. Ga naar de photodump die je wilt veranderen.
  2. Klik op de drie puntjes rechts boven de post.
  3. Druk op ‘edit’ of ‘bewerken’ (afhankelijk van welke taal je gebruikt).
  4. Klik vervolgens bij elke foto die je in een andere volgorde wilt op het prullenbakje links bovenin de foto. Goed om te weten: de foto’s worden niet definitief verwijderd.
  5. Ga nu naar je profiel en druk op de drie streepjes rechts bovenin.
  6. Open de instellingen en toets ‘onlangs verwijderd beheren’ in in de zoekbalk.
  7. Klik op de eerste foto die je terug wilt in je photodump.
  8. Druk tot slot op de drie puntjes links bovenin de post en klik op ‘in profiel weergeven’.

Et voila! Deze stappen herhaal je voor alle foto’s die je terug wilt zetten in de carrousel. De volgorde waarop je ze terugzet, is de nieuwe volgorde. Succes!

Bron: Fem Fem | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook