Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Icons! Dit zijn dé beauty musthaves van 2022

Met deze items kun je je wishlist voor de feestdagen goed aanvullen!

I love taking care of my skin

Van een revolutionaire lipstick en must try moisturizer tot een subliem serum en magnifieke blush: dit jaar verschenen er een heleboel toppers op de beautymarkt. Eerder zetten we de mooiste beauty musthaves onder de €40 euro al eens op een rijtje. Dit keer delen we de items boven de €40, die linea recta op jouw wil-ik-lijst kunnen.

1. Om te zoenen

Droge of gebarsten lippen maak je met één lik van deze ultra-voedende balm weer smooth en soepel. Deze lipbalsem zit bomvol rijke oliën en boters van natuurlijke oorsprong die je lippen kalmeren, hydrateren en voeden. Geloof ons: deze lifesaver verdient deze winter echt een plekje in je clutch.

Baume confort lèvres €65 (9 g) Sisley

2. Wonderspul

Snel last van kleine puistjes, pigmentvlekken of een vlekkerige huid? Een paar druppels van dit fijne serum met cannabisolie, niacinamide en ferulic acid en je huid kalmeert, wordt egaler en voelt heerlijk gehydrateerd. Dankzij de flinke lading anti-oxidanten verbeter je de natuurlijke huidbalans, waardoor je allerlei huidproblemen aanpakt. Juist, wonderspul.

BeYouty serum €65 (30ml) hannah

3. Zoek dekking

Is het een concealer? Is het een oogserum? Het is een combinatie van beide, en dat betekent het beste van twee werelden. Dit hybride oogserum vormt een combinatie tussen huidverzorging en make-up, en verzorgt, verheldert en corrigeert de huid rondom je ogen. En dat doet het met verve. Zeg maar dag tegen die donkere kringen en fijne lijntjes.

Sublimage le correcteur jeux €138 (50 ml) Chanel

4. Sterspeler

De nieuwste aanwinst van Gucci Beauty is weer een echt pareltje. Want zeg nou zelf: alleen het gouden doosje met sterretjes is toch al te cute? Maar het gaat natuurlijk om de blush en die is oprecht een sterspeler. Breng een laagje aan voor een subtiele blush, of bouw 'm op voor een sterker contrast. Bevat Shea Boter, hyaluronzuur en zwarte rozenolie waardoor de blush je huid ook verzorgt. Verkrijgbaar in zes tinten.

Blush de beauté in 01 Silky Rose €54,06 Gucci Beauty

5. Clean beauty

Eén keer geprobeerd en vooral geroken en je bent om: deze 100% clean beauty cleanser van het Engelse merk The Organic Pharmacy smelt op je huid en haalt moeiteloos vuil, talg en (oog)make-up van je gezicht. Bevat wortelextract, rozemarijn en calendula die je huid verzorgen en weer in balans brengen. Bovendien is deze cleanser niet comedogeen, wat betekent dat je poriën er niet van verstopt raken.

Carrot butter cleanser €49,95 (75 ml) The Organic Pharmacy

6. Slimme speler

Dagelijks exfoliëren voor een mooie glow en egale huid? Met deze milde, natuurlijke exfoliant in poedervorm kan ’t gewoon. Dit poeder – met onder andere haver- en kokosextract – verander je in een handomdraai met een beetje water in een romig goedje. Zo verwijder je vuil en dode huidcellen op een zachte manier van je gezicht terwijl je je huid direct voedt, hydrateert en ondersteunt.

Daily milkfoliant €69 (74 g) Dermalogica

7. Smeren maar

De nieuwste aanwinst in Trinny London’s skincare-lijn is een serum tjokvol peptides en hyaluronzuur, waardoor je gezicht letterlijk strakker en egaler gaat aanvoelen. De peptides stimuleren de collageen- en elastineproductie van je huid (dag rimpels) en hyaluronzuur geeft je huid een giga hydratatieboost. Met recht een miracle worker te noemen.

Plump up, Trinny’s high-tech peptide+ HA-serum €72 (30 ml) Trinny London
Glow toner €49 (150 ml) Charlotte Tilbury

8. Glow getter

Ontwikkeld door de Queen of Glow herself, Charlotte Tilbury: de glow toner. En ja, dit is echt zo’n product dat iedereen in zijn beautykastje wil hebben staan. Deze zuurvrije toner met niacinamide en peptides verfijnt de poriën, exfolieert op een milde manier, egaliseert, laat je huid zacht aanvoelen en zorgt natuurlijk voor die wil-ik-glow. Na het reinigen van je gezicht aanbrengen op een wattenschijfje en stralen maar.

Productie en tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock