Dit zijn dé beauty musthaves van 2022 onder de €40

Deze musthaves kunnen linea recta op jouw wil-ik-lijst!

Van een revolutionaire lipstick en must try moisturizer tot een subliem serum en magnifieke blush: dit jaar verschenen er een heleboel toppers op de beautymarkt. Dit zijn de mooiste musthaves onder de €40!

1. Enkeltje Parijs

De iconische rode lipstick Rouge G van het luxe Franse merk Guerlain is dit jaar verkrijgbaar in knappe, met stof bedekte hulzen. Je kunt kiezen uit typisch Parijse motiefjes als tweed of pied-de-poule. Zo heb je dus altijd een stukje Parijs in je tas. De lipstick zelf is beschikbaar in vijftien tinten en heeft nog altijd die geweldige velvet matte finish. Kies je favo kleur, kies daarna je huls et voilà: je eigen collector’s item!

Rouge G velvet, kleur €36, huls €37 Guerlain

2. Oogje op

Het Duitse Babor ken je misschien van de krachtige ampullen voor je huid, maar dit topmerk heeft ook zeer knappe make-upjuweeltjes. Zoals dit ooschaduwpalet met vier hooggepigmenteerde aardetinten met matte finish. Van subtiel voor overdag tot all glam in de avond: met dit palet kun je alle kanten op.

Eye shadow quattro matte nudes €34,90 Babor

3. Clean Beauty

Eén keer geprobeerd en vooral geroken en je bent om: deze 100% clean beauty cleanser van het Engelse merk The Organic Pharmacy smelt op je huid en haalt moeiteloos vuil, talg en (oog)make-up van je gezicht. Bevat wortelextract, rozemarijn en calendula die je huid verzorgen en weer in balans brengen. Bovendien is deze cleanser niet comedogeen, wat betekent dat je poriën er niet van verstopt raken.

Carrot butter cleanser €49,95 (75 ml) The Organic Pharmacy

4. Wow-effect

Lange, volle wimpers? Geen probleem voor deze mascaratopper. De veganformule lift je wimpers, separeert én verlengt, en dan bevat-ie ook nog vitamine E waarmee je wimpers direct worden verzorgd. Blijft lekker lang zitten, vlekt en klontert niet en heeft een fijn dik borsteltje waarmee je de mascara heel makkelijk kunt aanbrengen.

2 Wink & wow mascara €10 Morphe

5. Krachtpatser

Je kent het wel: van die vlekkerige en/of ruwe plekjes of littekentjes door puistjes op je rug, benen of armen die maar niet wegtrekken. Maak kennis met deze krachtpatser, met niacinamide, 5% d-panthenol (vitamine B5) en cactusvijgextract. Die herstellen de huidbarrière, vervagen een ongelijkmatige, vlekkerige teint, kalmeren roodheid en gaan een ruwe huid tegen. Amen!

5% Niacinamide body serum €36 (118 ml) Paula’s Choice

6. Ultrazacht

Wist je dat flink veel bodylotions uit water bestaan? Niets mis mee, maar water doet eigenlijk vrij weinig voor je huid. Deze body oil bevat maar liefst vijf plantaardige oliën (kokos-, zonnebloem-, rijstkiem-, avocado- en kernelolie) vitamine E en het antioxidant tocopherol, waardoor zelfs de droogste huidjes weer heerlijk zacht worden.

Body oil coconut €15 (200 ml) Loveli

7. Alleskunner

Nog zo’n hybride beautynewbie die een combi vormt van huidverzorging en make-up. Deze foundation zonder olie, siliconen en alcohol heeft 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, hydrateert je huid, geeft een langdurige matte dekking én beschermt met SPF15. Ook fijn: hij is waterbestendig en blend zo goed met je huid dat hij niet in fijne lijntjes kruipt. En dan ruikt-ie ook nog naar witte roos.

Impeccabile long wear foundation no transfer SPF15 €39,50 (30 ml) Collistar

8. Haarfijn

Deze nieuwe manier van je haar ‘wassen’ met droogshampoo krijgt lovende kritieken. Niet zo gek dat het een hit in haarverzorgingsland is, want de cleansing mist absorbeert oliën, verwijdert restjes van stylingproducten en neutraliseert geurtjes zonder een witte waas achter te laten. Lekker makkelijk een frisse coupe dus, houden we van.

Consciousstyle Cleansing mist €24,70 (100 ml) KMS

9. Hydratatieboost

Het Koreaanse merk Hanskin heeft een geweldige vegan hyaluronzuurlijn met een essence, oogserum en deze fijne moisturizer. Smeert lekker licht, zit bomvol hyaluronzuur en andere powerboosters als niacinamide en tocopheryl en trekt snel in, waarna hij je huid opvult en voorziet van een ‘glass skin’-glow.

Moisture cream €39,95 (50 ml) Hanskin

10. Eyecatcher

Altijd de perfecte ooglook? Die creëer je met dit oogschaduwpalet met tien sterk gepigmenteerde kleuren in roze- en bruintinten. Er zijn twee finishes: mat en metallic, dus je kunt uitpakken zoals je maar wilt. Ga voor een nude look en blend de roze matte mauve tint met warm bruin, of pak uit met ‘burgundy purple’ en een vurig roze metallic tint.

The mauve palette €27,99 Kylie Cosmetics

11. Wonder Water

Tiktok-hit van het eerste uur: laat dit wonderwater acht seconden in je haar intrekken et voilà: megazachte lokken. Dit watertje bevat micromoleculen (zonder siliconen) die een dunne laag om je haarschubben leggen waardoor het je haar beschermt en direct zorgt voor een stralende glans.

Elvive dream length wonder water €11,99 (200 ml) L’Oréal Paris

12. Vergeet je hoofdhuid niet

Als er íets is wat we in 2022 hebben geleerd, is het dat je ook zeker niet je hoofdhuid moet vergeten te reinigen. Niet zo gek, want hier stapelen talg, dode huidcellen en productrestjes zich op. Deze scalp mud reinigt je hoofdhuid op een milde manier, maar met krachtige ingrediënten als vitamine C en gember.

Detoxifying scalp mud €36,75 (165 g) Authentic Beauty Concept

13. Multitasker

Beauty elixir €38,90 (100 ml) Caudalíe

Soms heb je van die producten die álles lijken te kunnen. Zo ook het beauty elixer van Caudalíe vol krachtige plantenextracten. Deze multitasker is al 25 jaar een van de bestsellers van dit duurzame Belgische merk, en dit jaar is-ie gelanceerd in een nieuw jasje.

Wat je ermee kunt? Gebruik ’m als tonic om je huid te verzorgen en poriën te vernauwen, om make-up te fixeren of spray ’m tussendoor over je gezicht als hydratatieboost en voor een perfecte glow. Tip: spray ’m ook eens op je (satijnen) hoofdkussen voordat je gaat slapen en je wordt wakker met een supergehydrateerde huid.

Productie en Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock

Laatste nieuws