Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wow! Je kunt nu in dit huis van Stranger Things wonen

Voor een kleine 1,5 miljoen dollar is-ie van jou.

Fans van Stranger Things opgelet! Het huis van de familie Creel – waar we in het vierde seizoen kennis mee maakten – staat te koop voor een bedrag van 1,5 miljoen dollar. Een abnormaal hoog bedrag, we know. Toch denkt de verkoper van het huis dat er mensen zijn die er wel wat knaken voor over hebben om in het beruchte spookhuis te gaan wonen.

Villa

Naast dat het spookhuis in de serie wordt bewoond door de familie Creel, is het ook een thuisbasis geworden voor de gevreesde Vecna. Vanuit het huis gaat Vecna achter menig Hawkins-bewoner aan om hen de stuipen op het lijf te jagen, met soms de dood als gevolg...

Het huis staat in de Verenigde Staten en is speciaal voor de serie opgeknapt. De villa heeft een oppervlakte van meer dan 550 vierkante meter en siert zichzelf met originele details. Daarnaast bevat de villa maar liefst zeven slaapkamers, zeven badkamers en heeft het ook nog eens een apart gastenverblijf in de achtertuin staan. Vroeger was het immens grote landhuis namelijk een succesvolle bed & breakfast. Aha, nu weten we ook meteen waar de prijs (deels) op is gebaseerd.

Herkenbare elementen

Oké in de serie zag het huis er wellicht ietwat enger uit dan in real life, maar toch zien fans verschillende elementen terugkomen in de echte villa. Zo herkennen diehard fans de eetkamer, de aangrenzende salon en de woonkamer uit duizenden. Maar niet alleen dat verbindt het huis met de populaire Netflix-serie. De villa staat namelijk op een kleine vijf kilometer van het gebouw dat in de serie diende als het decor voor het Pennhurst Mental Hospital.

Ben jij nou ook een groot fan van de serie en wil je het huis eens vanbinnen bekijken? Het spookhuis staat te koop op de website van Toles, Temple & Wright, INC.

Bron: Tagmag, Manners | Beeld: Brunopress