Dee over ongevraagde babyadviezen: ‘Het is onwijs irritant’

De vlogger laat weten dat ze niet zit te wachten op ongevraagde babyadviezen.

Dee van der Zeeuw en Lars Gerbrands zijn sinds kort de trotse ouders van dochter Elin Júne Gerbrands. Dee krijgt sindsdien veel ongevraagd babyadviezen binnen, en dat is iets waar ze niet bepaald op zit te wachten.

Ongevraagde babyadviezen

Een ongevraagd advies: ook als het heel goed bedoeld is, kan dat enorm irritant zijn. Dee kan erover meepraten. “Over die goedbedoelde adviezen hè. Ik snap het. 99% van de tijd zijn ze zó goed bedoeld, maar als moeder word je overspoeld door adviezen van alle kanten en het kan je zo onzeker maken”, deelt Dee in een openhartige post in haar Instagram Stories.

Voorbeeld

Als voorbeeld deelt Dee dat ze kleine luiers voor Elin had gekocht en kleding in maat 44, omdat ze dacht dat Elin geen grote baby zou zijn. “Zowel op Instagram, YouTube als in het ziekenhuis werd ik bekritiseerd.” Zo kreeg Dee te horen dat het onzin was om kleine luiers voor haar baby te kopen, omdat haar baby 3200 gram was en 51 cm. “We zijn ondertussen ruim drie weken op weg en ze draagt nog steeds maat 44 en luiermaat 0.”

“Hiermee wil ik zeggen dat je het als moeder vaak het beste zelf aanvoelt.” Dee geeft aan dat als ze vragen heeft, ze zeker om hulp zal vragen. “Dán is het onwijs fijn dat er zoveel lieve mensen hun ervaringen delen. Maar vergeet niet dat – hoe goed je advies ook bedoeld is – het gewoon onwijs irritant kan zijn. Haha”

Geboorte Elin

Dee en Lars lieten een paar weken geleden weten dat ze de trotse ouders zijn geworden van Elin Júne Gerbrands. “Op 11 september 2022 is onze prachtige dochter geboren. Och jongens wat zijn we verliefd.” Daarbij deelden de twee meteen een prachtige foto van hun nieuwe gezinnetje.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws