Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heb je aparte zonnebrandcrème voor gezicht en lijf nodig?

A-ha!

Young attractive woman attentively applying sunscreen on her sho

Terwijl we nog volop genieten van de laatste zonnestralen, houden we natuurlijk altijd ons huidje goed in de gaten. Smeren, smeren, en nog eens smeren! In het Grazia Zomerboek hebben we een paar van de meest voorkomende vragen over skincare en suncare op een rijtje gezet. Vandaag in de spotlight: heb je aparte zonnebrandcrème voor gezicht en lijf nodig?

Body and face

Dat hoeft niet, maar het kan wel fijn zijn om een aparte zonbescherming voor je gezicht te gebruiken. Een zonnebrandcrème voor je gezicht is lichter qua textuur, waardoor deze minder dik en vettig is en je poriën minder snel verstoppen. Heb je snel last van puistjes, dan is een speciale zonnebrandcrème voor je gezicht zeker een goede optie.

Speciale ingrediënten

Bovendien zitten in zonnebescherming voor je gezicht veelal ook verzorgende ingrediënten in de vorm van antioxidanten. Zoals bijvoorbeeld niacinamide, vitamine C en E en ferulinezuur. Door deze extra ingrediënten is een zonnebrandcrème voor je gezicht relatief duurder dan zonbescherming voor je lichaam.

Er zijn ook zonnebrandcrèmes die je gezicht meteen een subtiele kleur geven en je huid egaliseren. Het is dus maar net wat je zelf wilt van je zonnebrand.

Dit artikel komt uit het Grazia Zomerboek. Meer weten over beauty- en selfcare voor de zomer? Het Grazia Zomerboek ligt nog tot en met 30 augustus in de winkels!

Bron: Grazia Zomerboek | Beeld: iStock