Love Islands Amandine over Jules: ‘Ik wist dat er iets niet klopte’

'Het is niet gemakkelijk om allemaal te lezen.'

Lees ook

Een van de meest spraakmakende deelnemers van Love Island was dit seizoen de knappe Amandine. Langzaam maar zeker kroop ze uit haar schulp en had ze een geweldige connectie met de gevoelige Jules. Tot Casa Amor, toen hij als een blok voor Lisa viel. Na de herkoppeling besloot Amandine de eer aan zichzelf te houden en de villa te verlaten. In gesprek met Grazia vertelt ze over het moment dat ze Jules weer zag.

Geen spijt

Amandine heeft de afleveringen niet teruggekeken. Ze geeft aan dat ze alles op een bepaalde manier heeft meegemaakt, dus dat het terugkijken van de afleveringen daar waarschijnlijk afbreuk aan zal doen. “Het was leuk om aan het programma deel te nemen. Het was een mooie experience”, zo zegt de beauty als we met haar bellen. “Natuurlijk zijn er dingen gebeurd die niet zo leuk zijn, maar over het algemeen heb ik geen spijt.”

Trouw

Het Love Island-avontuur is dus heel waardevol voor haar geweest, ondanks de teleurstelling dat koppelpartner Jules koos voor bombshell Lisa. Dat moment dat zij aan de beurt was tijdens de herkoppeling na Casa Amor, wist ze al dat het foute boel was. “Ik was als laatste aan de beurt en ik zag aan de manier waarop Marvin, Lennert, Yousri en Merijn naar me keken dat er iets niet klopte.” Toch koos ze ervoor – zelfs met de kennis dat Jules hoogstwaarschijnlijk met iemand anders terug de villa in zou komen – trouw te blijven aan hem.

Pijnlijk

Amandine kijkt Love Island nu ook niet verder. Ze ziet wel van alles voorbijkomen op Twitter en TikTok en dat is op dit moment even voldoende voor haar. “Ik moet zeggen dat het niet gemakkelijk is om allemaal te lezen”, vertelt ze openhartig. Er zat toch meer gevoel bij dan ze dacht, waardoor ze natuurlijk ervoor koos om de villa te verlaten. Desondanks vindt ze het pijnlijk om te zien dat Jules het moeilijk heeft. Ze gunt hem nog steeds zijn kans op ware liefde.

Duidelijkheid

Het is goed geweest dat ze de villa heeft verlaten, al was het wel een erg emotioneel moment. We zagen alle vrouwen – die haar opnieuw een kans gaven om terug de villa in te komen – aangeslagen op de bank zitten. Was het niet beter om direct bij de vuurkorf afscheid te nemen? Amandine denkt dat dit de juiste beslissing is geweest. “Mara en JC hadden ook niet echt iemand verder in de villa waar ze een klik mee hadden.” Ook heeft ze daardoor nog wat uitleg van Jules kunnen krijgen over de situatie. “Ik voelde me genaaid, ik dacht, wat doe je nu? Dus die gesprekken waren wel nodig om wat duidelijkheid te brengen voor mezelf.”

Maarre, zou ze Jules weer een kans geven na het hele Love Island-avontuur, als hij daar ook voor open staat? “Dat vind ik lastig te zeggen. Aan de ene kant is dat hoofdstuk gesloten. Langs de andere kant, als hij zegt dat hij spijt heeft, zal hij wel heel erg zijn best moeten doen.” You go, girl!

Beeld: Videoland, RTL

Laatste nieuws

Zie ook