Tabitha deelt emotioneel bericht over vakantie zonder dochter

'Makkelijk was het niet', vertelt de mom bij een huilende selfie.

De afgelopen twee weken vertoefde Tabitha op het zonovergoten Curaçao voor een mom vacay, oftewel: een vakantie zonder partner en kids. In een emotioneel bericht op Instagram blikt ze terug op deze eerste vakantie zonder haar dochter Imaya.

Mom vacay

Mom vacay 🤍 2 moeders een week weg van huis, een week weg van ons hart”, begint Tabitha haar verhaal bij een vakantiekiekje op Curaçao. Hoewel we de afgelopen twee weken veel meer van dit soort heerlijke, zonnige foto’s van de zangeres voorbij hebben zien komen, was de vakantie zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn.

“Ik hoor veel moeders zeggen: ‘Dat durfde ik na tien jaar pas, wat goed dat je dat gewoon nu al doet!’ Makkelijk was het niet, zoals je ziet op foto 2 was ik in tranen toen ik aankwam in ons nieuwe huis en heb ik mezelf ook even afgevraagd waarom ik zo ver van huis was en waar dat dan goed voor zou zijn”, vertelt Tabitha eerlijk.

Nieuwe inzichten

Ondanks dat het moeilijk was om haar dochtertje en partner twee weken achter te laten, heeft Tabitha er ook heel veel van geleerd. “Ik heb me gerealiseerd hoe belangrijk het is om jezelf te blijven uitdagen als vrouw, moeder en partner en je dromen achterna te gaan”, vertelt ze. “Een week van huis heeft mij geleerd dat ik fysiek prima functioneer alleen. Emotioneel daarentegen was het zwaarder, maar het vooruitzicht dat ik snel weer met mijn gezin zou zijn en ik mezelf de fysieke en mentale rust gunde gaf me rust.”

“Ik heb geleerd hoeveel vertrouwen ik heb in mijn partner en de vader die hij is”, gaat de mom verder. “De controle niet willen hebben simpelweg omdat het onmogelijk is en al helemaal vanaf de andere kant van de wereld, gaf mij rust en bracht ons juist dichterbij elkaar (ook al bestond er een kans dat het hele ritme in huis veranderd zou zijn als ik terug zou zijn 😅).”

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door WOFE ♀ (@tabithamusik)

Tijd voor zichzelf

Tabitha vertelt dat ze heeft genoten, gehuild, gemediteerd, een doel bereikt en nieuwe gemanifesteerd, gelachen, geslapen, en niet in slaap kunnen vallen, nagedacht, te veel nagedacht, losgelaten en heel stevig heeft vastgehouden toen ze thuiskwam. “Want thuis of aan de andere kant van de wereld: ik ben en blijf Tabitha, vrouw, moeder en partner van, zonder handleiding of gebruiksaanwijzing maar simpelweg op gevoel met heel veel liefde.”

Ze heeft dan ook een belangrijke boodschap voor andere moeders. “Dus lieve mamma, heb jij een duwtje in de rug nodig om te ervaren hoe het is om even wat tijd te hebben voor jezelf? Wacht niet langer, er is namelijk geen goed of fout”, schrijft ze. “Alles wat je ervaart tijdens jouw momentje alleen is weer een ervaring die je rijker bent en van kunt leren en dus nooit verloren tijd of iets waar je je schuldig over hoeft te voelen. De tijd die jij investeert in jezelf en goed benut is altijd een win voor je gezin.” You go, Tabitha!

Bron: Instagram @tabithamusik | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws