Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

A-ha: dit is dé oplossing om pijnloos je nieuwe hakken in te lopen

Healthy hakken in je gloednieuwe heels

PFW - Lanvin Street Style - Day 2

Zo'n nieuwe set heels? Daar zeggen we geen nee tegen. Maar die schaafplekken en blaren bij het inlopen – die zijn we liever kwijt dan rijk. Het gezegde beauty is pain lijkt hier dan ook altijd weer waar te zijn. Maarre: er is dus een manier om die gloednieuwe hakken een stukje comfortabeler te maken.

Lifehack

Het vergt wat tijd en moeite om je nieuwe heels in te lopen, maar als je gebruikmaakt van dit trucje loop jij in no-time als een echte pro op je hakken. Het beste aan dit trucje: alle dingen die je hiervoor nodig hebt, heb je waarschijnlijk al in huis. Dit heb je ervoor nodig:

  • Hoge hakken
  • Dikke sokken
  • Haardroger

Comfortabel

To be honest: deze lifehack klinkt misschien wat vreemd. Maar het is dus écht hartstikke effectief bij het inlopen van je nieuwe hakken. Wij kunnen je garanderen dat je jouw hakken hierna een stuk comfortabeler inloopt. Zo pak je het aan:

  • Trek allereerst de dikste sokken aan die je in je kast hebt liggen en prop deze in je hakken. Ja, we weten dat dit heel erg krap gaat zitten, maar dat is in dit geval exactly wat je wilt.
  • Blaas vervolgens zo’n twee minuten met een haardroger op je hakken. Worden ze warm en buigzaam? Schrik dan niet, dit is juist de bedoeling. De warmte zorgt er namelijk voor dat het materiaal meerekt, waardoor de hak zich makkelijker naar je voet vormt.
  • Laat je hakken dan even afkoelen en haal je sokken vervolgens uit de hakken. Doe ze aan en je zult meteen merken dat je nieuwe schoenen een stuk comfortabeler zitten. Door de stretch passen je hakken namelijk perfect om je voeten heen en zullen ze veel minder pijn doen bij het inlopen.

Extra tips

Overigens is dit niet het enige wat je tegen pijnlijke nieuwe hakken kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat hoe vaker je de hakken draagt, hoe beter ze zich naar je voet zullen vormen. Ga dus eens lekker glamorous in de keuken staan met je pumps aan. Of breng je afval weg op die gloednieuwe stiletto's. Hoe vaker je ze draagt, hoe beter. Ook een goede tip is om de zolen wat op te ruwen met schuurpapier – of een oude nagelvijl, of course. Zo glijd je minder makkelijk uit. Thank us later!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress