Gelukkig: nieuwe Nederlandse realityshow ‘FBoy Island’ gaat tóch door

Hier komen de FBoys!

Lees ook

Gisteren maakt HBO bekend dat zij gingen stoppen met het maken van originele content voor Nederland – waarna even flink wat verwarring ontstond. Want hoe zat het dan met de Nederlandse versie van FBoy Island, de datingshow waarin drie dames de ‘Fuckboys’ van de ‘Nice Guys’ moeten onderscheiden in hun zoektocht naar liefde? Gelukkig is er goed nieuws!

Vaarwel, Fboy Island?

In Amerika was de show FBoy Island een daverend succes. Dit realityprogramma is bedacht door Elan Gale (van The Bachelor franchise) en gaat over drie vrouwen die naar een tropisch eiland gaan met maar liefst 16 mannen. Acht van deze mannen zijn ‘Nice Guys’ en zoeken echte liefde, maar de andere acht mannen zijn ‘Fuckboys’ en zijn slechts uit op een geldprijs. Cabaretier Lisa Loeb zou de presentatie van het programma op zich nemen, maar gisteren was er opeens slecht nieuws.

HBO kondigde toen namelijk aan dat zij zouden stoppen met het maken van originele content voor de Nederlandse HBO Max. Aangezien ook FBoy Island één van deze ‘originals’ was, leek hiermee het programma op losse schroeven te staan.

Goed nieuws!

Gelukkig heeft HBO gisteravond direct de onduidelijkheid verholpen: het eerste seizoen van FBoy Island gaat namelijk gewoon door! Hoewel de productie van content ‘voor niet-Engelstalige landen in Europa’ inderdaad on hold wordt gezet, zijn de opnames voor FBoy Island al afgerond. Binnenkort kunnen we dus gewoon genieten van deze Nederlandse realityshow.

Veel informatie over de nieuwe realityshow hebben we nog niet: we moeten dus nog even afwachten tot we van de serie kunnen genieten. Van de Amerikaanse versie gaat overigens op 14 juli al het tweede seizoen in première. Wanneer die naar Nederland komt is ook nog niet bekend, maar we kunnen in elk geval vast genieten van de hilarische trailer. Wie weet: wordt de Nederlandse versie net zo cheeky?

Knipoog

Lisa Loeb zei eerder al over de show dat er een flinke knipoog in zit naar daten in het echte leven. “Ik ben ontzettend vereerd en trots dat ik de Nederlandse versie van FBoy Island mag presenteren voor HBO Max”, deelde ze. “Ik ben gek op datingshows en deze is wel heel bijzonder; het is een komische show en er zitten allerlei heerlijke twists in.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: FBoy Island

Laatste nieuws

Zie ook