Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Romee Strijd openhartig over moederschap: 'Soms vind ik het heel lastig'

'Ik wil de beste moeder zijn die ik kan zijn, maar ik heb ook tijd voor mezelf nodig en ik moet werken', aldus het topmodel.

Romee Strijd is dolgelukkig met dochtertje Mint én dochter nummer 2 is on her way. In een openhartige Q&A op Instagram vertelt het topmodel over haar zwangerschap, het moederschap en hoe ze haar drukke leven balanceert.

Zware zwangerschap

Ze heeft een drukke carrière, is onlangs verhuisd, is moeder én is opnieuw zwanger: Romee Strijd heeft het er maar druk mee. Tussen alle bedrijven door vond ze gisteravond toch nog wat tijd om een aantal prangende vragen van haar volgers te beantwoorden. Daar kreeg ze onder meer de vraag hoe het nu met haar gaat. "Bedankt voor het vragen. Op het moment voel ik me iets beter", antwoordt Romee.

"Ik heb een behoorlijk lastig eerste trimester gehad, ik was heel erg misselijk", legt de mom uit. Ze vertelt dat ze twee keer aan een infuus heeft gelegen, doordat ze uitgedroogd was van het vele overgeven. "Nadat dit eindelijk voorbij was, kreeg ik neusbijholteontsteking en oorontsteking", gaat ze verder. "Dus ik ben heel, heel blij dat ik me nu iets beter voel, maar mijn immuunsysteem heeft het heel erg zwaar met deze zwangerschap."

Niet zo ontspannen

Naast dat Romees tweede zwangerschap allesbehalve soepel verloopt, zijn haar volgers ontzettend benieuwd hoe deze pregnancy verschilt van haar eerste zwangerschap. "Tijdens de eerste zwangerschap kon ik echt ontspannen en chillen (ook door corona), massages nemen, gaan wandelen, slapen, etc.", vertelt Romee. "Dit keer heb ik een dreumes/baby rondrennen die heel veel energie heeft."

Balans

De mom vindt het dan soms ook lastig om de juiste balans tussen haar zwangerschap, het moederschap en haar werk te vinden. "Ik moet zeggen dat ik de juiste balans nog niet heb gevonden. Soms vind ik het heel lastig, want ik wil de beste moeder zijn die ik kan zijn, maar ik heb ook echt tijd voor mezelf nodig en ik moet werken", vertelt Romee eerlijk. "We vinden het moeilijk om een manier te vinden om zelf wat meer tijd te hebben."

"We hebben de kinderopvang geprobeerd, maar dat was niet echt een succes", gaat het topmodel verder. "Nu zijn we op zoek naar een nanny voor twee dagen in de week, maar ik twijfel nog steeds of de opvang niet leuker is voor Mint, met andere kinderen." Toch zal die kinderopvang nog wel een strijd gaan worden met haar dochter, vertelt Romee. "Mint vond het echt niet leuk en is heel erg gehecht aan ons (ik denk omdat we sinds haar geboorte altijd met ons drieën zijn geweest en door corona waren we altijd thuis). Ugh zo moeilijk 🤷🏼‍♀️" You got this, Romee!

Bron: Instagram @romeestrijd | Beeld: BrunoPress