Wait, whut? TikTokkers nemen elke ochtend een shotje olijfolie om déze reden

Ehm, werkt het ook in combinatie met pizza?

Lees ook

We kijken nauwelijks meer vreemd op van alle vreemde beautytrends die we op TikTok voorbij zien komen. Maar hier wilden we toch wat meer over weten. Hoe zit het met de shotjes olijfolie die alle health- en beautygoeroes plotseling achterover lijken te slaan?

Olijfolie en citroen

Misschien heb jij ze ook al gespot op TikTok: mensen die zweren bij een glaasje olijfolie met citroensap in de ochtend. Zo’n olive oil shot drinken op een lege maag zou helpen om de spijsvertering te verbeteren, darmproblemen te verhelpen of zelfs om gewicht te verliezen. Hoe zit het?

@rachels_diary

4 pounds down in 3 days 😨😨😨😨 #FriendsReunion #weightloss #oliveoilshot #oliveoil #ConjuringHorror #losingweight #detox #lemonoliveoil #joinme

♬ Morning – Liqwyd

@mandanazarghami

this summer we’re getting SNATCHED💅🏼 #summer2022 #oliveoilshot #guthealth #healthtips

♬ original sound – Amahree 💫

Health benefits

Volgens de medische website Healthline brengt olijfolie inderdaad een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zou het ontstekingsremmend werken en goed zijn voor een gezond hart. Citroensap is rijk aan antioxidanten en kan ook een ontstekingsremmende werking hebben.

Gouden combi?

Maarre, is een shotje van de twee echt zo’n gouden combinatie? Op TikTok getuigen genoeg mensen dat het dagelijks drinken van een olijfolie- en citroenmengsel hen heeft geholpen om minder last te hebben van kwaaltjes zoals prikkelbare darmsyndroom, en zelfs om af te vallen. Healthline wijst echter uit dat dit ‘detox effect’ nooit wetenschappelijk is bewezen. Noted! Baat het niet, dan schaadt het waarschijnlijk ook niet, maar we denken dat we die olijfolie toch liever rijkelijk over onze pizza en pasta schenken dan shotten op een lege maag…

Bron: Beautify, TikTok, Healthline | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook