Huh: je kunt nu blijkbaar berichtjes op WhatsApp een like geven

Waarom heeft WhatsApp dit nooit eerder bedacht?

Een WhatsApp-gesprek eindigden met ’thanks’ of ‘dankjewel’ is niet meer, je kunt berichtjes van een ander vanaf nu met een emoji beantwoorden. Een duimpje, hartje of een verdrietig gezichtje: wij zijn fan van deze nieuwe update.

Handige functie

Sinds we veel gesprekken voeren via Insta-DM weten we hoe fijn het is om een reactie te kunnen liken. Je laat hiermee zien dat je iemands berichtje waardeert, maar hoeft niet meer te typen. Klinkt lui, maar if you know you know, zullen we maar zeggen. 

Sinds deze gloednieuwe update uitrolde op WhatsApp is het dus ook mogelijk om tijdens het appen met een emoji op berichten van een ander te reageren. Je krijgt de keuze uit een duimpje, hartje, lachend gezicht, verrast gezicht, huilend gezicht en twee handen die (volgens ons) bidden, maar wat eigenlijk een high five zou moeten zijn.

Hoe werkt het?

Je gebruikt WhatsApp Reacties met de allernieuwste versie van WhatsApp. Zorg er dus voor dat hij geüpdatet is: ga hiervoor naar de App Store, zoek naar WhatsApp en druk zo nodig op ‘Werk bij’. Het kan zijn dat je nog een paar dagen moet wachten voordat je de functie krijgt, de update rolt namelijk niet overal tegelijk uit. 

Hoe het vervolgens werkt? Open een chat waarin je een berichtje ontvangen hebt, houd het bericht ingedrukt en klik op één van de zes emoji. Handig!

Bron: I Create Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws