Wil je zien: de trailer van Avatar 2 is er eindelijk

We can't wait!

We hebben er een paar jaartjes (lees: acht jaar!) op moeten wachten, maar het vervolg van Avatar is almost here. Hoewel we nog enkele maanden geduld moeten hebben, beloven de eerste beelden van Avatar: The Way of Water al héél veel goeds.

Avatar

Het is in december alweer dertien jaar geleden dat Avatar in de bioscopen verscheen. Toch weten we nog als de dag van gisteren hoe we met onze 3D-brilletjes op vol verbazing zaten te kijken naar de prachtige visuals en het meeslepende verhaal. Dertien jaar later is Avatar nog steeds de best verdienende film met een opbrengst van maar liefst 2,8 miljard dollar.

Korte recap nodig? We’ve got you. In Avatar volgen we Jake Sully, een gehandicapte oorlogsveteraan in de toekomst. Samen met enkele anderen wordt hij onvrijwillig naar de maan Pandora gebracht. De mensheid wil waardevolle stoffen uit de grond van Pandora halen. Op deze planeet wonen echter de Na’vi, blauwe buitenaardse wezens van zo’n drie meter lang met hun eigen taal en cultuur. De Na’vi leven in harmonie met de natuur en doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Wanneer Sully betrokken raakt bij de vrijheidsstrijd van de Na’vi en zelfs verliefd wordt op één van hen (Neytiri), komt hij in een tweestrijd te staan. Helpt hij de mens of zijn nieuwe Na’vi-vrienden?

Eerste beelden

Eigenlijk had de tweede Avatar-film al in 2014 moeten uitkomen, maar de productie werd maar liefst zeven keer vertraagd. Gelukkig ligt er acht jaar na dato ein-de-lijk een releasedatum voor het vervolg op tafel: vanaf 16 december 2022 zal Avatar: The Way of Water in de bioscoop te zien zijn. Om alvast in de mood te komen, worden we alvast getrakteerd op de allereerste beelden van de gloednieuwe Avatar-film.

Uit de teaser trailer wordt duidelijk dat Avatar: The Way of Water zich meer dan een decennium na de eerste film afspeelt. De tweede film vertelt het verhaal van de Sully-familie: Jake, Neytiri en hun kinderen. We zien de problemen waar zij tegenaan lopen, wat zij moeten doen om elkaar te beschermen, hoe zij vechten om in leven te blijven en de tragedies die zij moeten meemaken.

Net als de originele Avatar-film wordt het vervolg geregisseerd door James Cameron. Ook Sam Worthington (Jake Sully), Zoe Saldana (Neytiri), Sigourney Weaver (Grace Augustine) en Giovanni Ribisi (Parker Selfridge) keren terug. Nieuwe namen in de cast zijn onder anderen Kate Winslet, Vin Diesel en Michelle Yeoh.

Derde, vierde én vijfde film

Niet alleen kunnen we uitkijken naar een tweede Avatar-film, ook kunnen we rekenen op een derde, vierde én zelfs vijfde film. Gelukkig hoeven we daar – als alles goed gaat – niet zo lang op te wachten als op Avatar: The Way of Water. De derde verschil zal op 20 december 2024 te zien zijn, de vierde op 18 december 2026 en de laatste op 22 december 2028. Exciting!

Bron: RTL Boulevard, HLN | Beeld: Avatar

Laatste nieuws