Van veelzijdige carrière tot droomgezin: Blake Lively has it all

Wat heeft Blake eigenlijk niet?

Lees ook

Een veelzijdige carrière, droomman Ryan Reynolds aan haar arm, een prachtig gezin, een garderobe om jaloers op te zijn en óók nog een killerbody. Wat heeft actrice Blake Lively (34) eigenlijk niet?

Het is altijd een feestje als Blake Lively weer eens op een rode loper paradeert. Dat doet de moeder van drie niet heel vaak meer, meestal is ze lekker thuis met hubby Ryan en hun dochters, James (7), Inez (5) en Betty (2), maar als ze het doet, doet ze het goed. Dat lijkt dan ook helemaal Blakes motto: ze maakt keuzes in haar leven en stort zich vol overgave op de dingen waar ze écht passie voor voelt. Dat legt haar geen windeieren én (heel knap) maakt haar óók verre van irritant. Want ja, ze is beeldschoon en heeft een droomleven. Maar door haar niet aflatende humor, kun je het haar maar moeilijk misgunnen.

Pyjama uit

Haar meest recente mode-uitstapje was naar de najaarsshow van Michael Kors op New York Fashion Week. Een van haar trouwste modevrienden en de man die haar in haar vroege Gossip Girl-dagen voor het eerst op de front row plaatste. In haar eigen woorden: “Een van de weinige mensen waar ik mijn pyjama nog voor uitdoe.” Het is waar: er is veel voor nodig om Blake uit haar veilige thuishaven in Pound Ridge, een uurtje buiten New York, te lokken. Begrijpelijk, want wat zou jij doen als je een miljoenenstulpje met een hot husband erin had? Met die man, Ryan Reynolds (45), is Blake dit jaar alweer tien jaar getrouwd. Inmiddels hebben ze drie dochters die Blakes werkleven de eerste jaren enigszins overhoop hebben gegooid. Maar niet gevreesd: ze blijft gewoon films maken. Zeker de komende tijd, want het is nu juist Ryan die een sabbatical heeft ingelast om voor zijn dochters te kunnen zorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blake Lively (@blakelively)

Groter gezin

“De meiden zijn jong en ik wil deze tijd niet missen, die krijg je nooit meer terug”, zegt hij er zelf over. “Jarenlang werkte dan Blake, dan ik, nooit tegelijk. De ander was dan bij de kinderen. Nu ze op school zitten, hebben ze natuurlijk hun eigen schema. Deels doe ik dit zodat Blake haar ding kan doen natuurlijk. Maar ik doe het ook voor mezelf, ik wil bij mijn kinderen zijn.” De komende tijd gaan we meer van Blake zien, zou je dus zeggen. Zo zijn er drie nieuwe films van haar hand aangekondigd. De eerste, The Making Of, wordt binnenkort opgenomen.

Daarna maakt Blake The Husband’s Secret, een film waarin ze acteert maar die ze voor het eerst ook zelf produceert. Het is een boek van Liane Moriarty (ook van Big Little Lies). En er staat ook nog een Netflix-film op de planning, inmiddels dé streamingdienst van keuze in het Reynolds-Lively-huishouden, want Ryan maakt bijna alleen nog maar films voor Netflix. Wanneer die laatste twee films komen, is nog niet bekend, want zoals altijd heeft Blake naast haar filmwerk nog andere ambities. Een nog groter gezin bijvoorbeeld staat hoger op haar verlanglijstje dan werk. “Ik zou wel dertig kinderen willen als dat kon”, zei ze er ooit al eens over. En: “Ik moet iets wel echt heel, héél erg leuk vinden om er de deur voor uit te gaan, want ik ben geobsedeerd door mijn kinderen.”

Goede doelen

Ook naast haar zo geliefde moederschap zit Blake niet stil. Samen met Ryan maakt ze zich hard voor allerlei goede doelen, van inzamelingsacties voor Oekraïne tot een stichting die jongeren wil aansporen om de politiek in te gaan. En ook haar ondernemersgeest is geenszins op een lager pitje komen te staan. Integendeel zelf. Blake lanceerde onlangs een eigen lijn met alcoholvrije drankjes voor het bedrijf waar Ryans eigen ginlabel ook onder valt.

Er zijn sterren die met zo’n leven direct van de radar zouden vallen, maar zo is het met Blake gewoon niet. Omdat ze direct weer in alle bladen staat als ze één keer de rode loper op gaat (dat kán ook niet anders, zo’n plaatje is ze). Omdat ze nog altijd de vrouw is van een van de populairste acteurs van Hollywood. Maar ook omdat ze er tóch voor kiest een deel van haar leven te delen met de rest van de wereld. Zeker, Blake is gesteld op haar privacy. Van haar kinderen zul je niet zo snel beelden zien, behalve als ze zelf met ze voor de camera’s verschijnen, zoals toen Ryan zijn ster op de Hollywood Walk of Fame kreeg. Van hun bruiloft, in september dus alweer tien jaar geleden, hebben we nooit écht beelden gezien. En hoe ze wonen, daar kunnen we ook alleen maar naar gissen. Heel soms zien we haar garderobe of keuken voorbijkomen op Instagram. En daar moeten we het mee doen, want de actrice deelt niet zomaar alles.

Trollen

Het is in elk geval een deel van de reden dat Blake zo populair is op Insta, waar ze ruim 30 miljoen volgers heeft. Ze deelt er elke week wel iets, met dat kenmerkende gevoel voor humor én een voorliefde voor het trollen van haar echtgenoot wat haar zo bijzonder maakt. Je moet ook wel humor hebben om met Ryan Reynolds getrouwd te zijn, dat hebben we de afgelopen jaren wel geleerd van zíjn Insta. Hij zet daar regelmatig zijn vrouw heerlijk te kakken. Door op haar verjaardag een eerbetoon aan een andere vrouw (Mariah Carey in dit geval) te plaatsen of door haar regelmatig uit foto’s te knippen. Blake is er zelf ook een ster in. Zo plaatste ze voor zijn verjaardag ooit een foto van Ryan Gosling – humor! Maar er is ook ruimte voor liefde. Rond Valentijnsdag van dit jaar plaatste ze een zeer schaarse selfie van haar en Ryan met daaronder: ‘Find me a better friend. I’ll wait…’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blake Lively (@blakelively)

Niet fulltime moederen

Het is de kern van hun relatie, vertellen ze allebei maar wat graag in interviews. Toen ze elkaar in 2010 ontmoetten op de set van de film Green Lantern werden ze eerst gewoon vrienden. En die vriendschap werd de basis voor alles wat er komen ging. Ryan: “We waren eerst goede vrienden, en dat lijkt me de beste start van een relatie. Verliefd zijn is enig, maar vind je elkaar ook echt aardig? Dat moet je je wel afvragen. Ik heb geluk dat ik iemand heb gevonden met wie ik kan groeien, van wie ik kan leren. Iemand die echt een buddy is.” Een echt partnerschap met geven en nemen, waardoor Blake de komende tijd vermoedelijk wat meer de spotlights pakt terwijl Ryan zich buigt over het gezinsleven. Als ze niet binnenkort weer zwanger is dan, want dat weet je met deze zelfbenoemde ‘fokkers’ maar nooit natuurlijk. Plannen doen ze het al lang niet meer. Dat hoeft ook niet, want met de hulp van haar trainer Don Saladino is Blake tóch elke keer weer snel in shape en klaar om aan de slag te gaan. Ze vindt het belangrijk dat ze werkt en niet fulltime aan het moederen is, deelde ze onlangs met People. “Ik wil er echt zijn als moeder, maar ik denk ook dat het goed is om mijn dochters te laten zien dat ik een leven en een passie en een eigen identiteit heb naast hun moeder zijn. Ik kan ze vaak meenemen zodat ze mij ook echt zien werken. Daar heb ik veel geluk mee.”

Tekst: Claudia Witteveen | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook