Monica Geuze eerlijk over kinderwens-dilemma: ‘Wat nu?’

‘Ik was het liefst op de eerste dag van de persconferentie zwanger geweest’, deelt de vlogger.

Monica Geuze is helemaal happy met vriendlief Robbert en dochtertje Zara-Lizzy. Hoewel de presentatrice nu alles op de rit lijkt te hebben, heeft ze ook een lastige periode achter de rug. Een tijd lang zat Monica namelijk niet lekker in haar vel door de coronacrisis en haar kinderwens-dilemma. In gesprek met Grazia vertelt ze hier openhartig over.

Therapie

De vlogger vertelde onlangs openhartig dat ze in therapie was gegaan. Ze zat niet lekker in haar vel en voelde zich onrustig doordat de wereld stil kwam te liggen wegens de coronapandemie. Monica kwam erachter dat ze ook middenin een dertigersdilemma zat. “Ik worstelde vooral met het feit dat ik geen controle heb over het plannen van mijn leven. Daar kan ik onrustig en gefrustreerd van worden, omdat ik geen grip heb op hoe het leven loopt”, legt ze uit. Daarbij kampt ze met een angst dat ze elk moment dood kan gaan. “Daardoor probeer ik elke dag te leven alsof het mijn laatste is. Dat is misschien ook niet verstandig, want je moet wel doseren. Het is niet houdbaar om elke dag de max eruit te halen.”

Wat nu?

Iets wat ze bijvoorbeeld anders had gezien in haar leven, is van tevoren weten dat de coronacrisis zoveel impact op het dagelijkse leven zou hebben. Dan had ze daar beter op kunnen inspelen. “Als ik van tevoren had geweten hoe het coronatijdperk eruit had gezien, dan was ik het liefst op de dag van de eerste persconferentie zwanger geweest – als dat was gelukt natuurlijk”, vertelt ze. “Idealiter zou het fantastisch geweest zijn om zwanger te zijn tijdens de lockdown, te bevallen en in alle rust de kraamtijd te beleven. Dan had ik nu alweer een kind van anderhalf rondlopen, maar die tijd zijn we inmiddels voorbij. Dan denk ik: wat nu?”

Kinderwens

Het onderwerp kinderen is één van de dingen die haar bezighoudt. Want wat wil ze nou eigenlijk? Daar is ze zelf ook nog niet over uit. “Moet ik pas op mijn vijfendertigste aan een tweede beginnen? Wil ik dat ik straks twee kinderen heb die erg ver uit elkaar liggen qua leeftijd of wil ik dat juist niet? Of wil ik helemaal geen tweede?” vraagt ze zich af. “Op dit moment ben ik zo ontzettend druk met werk dat ik niet zou weten hoe het moet reilen en zeilen met twee kids thuis. Er moet echt een moment komen dat ik in rustiger vaarwater zit en er ruimte voor is.”

In de nieuwste Grazia praat Monica openhartig over de liefde, moederschap, schoonheid en verleiding. Nu in de winkel! 

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: Jasper Rens van Es | Styling: Ashley Vervaart | Make-up: Xelly Cabau van Kasbergen | Haar: Siko van Berkel | Assistent fotografie: Merel Daantje | Met dank aan: Dior Store Amsterdam 

Laatste nieuws