Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor Pasen

Je hoeft je niet te vervelen.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do’s voor het lange paasweekend. 

Bezoek solotentoonstelling Twist

In Museum Kranenburgh in Bergen is vanaf zaterdag 16 april de solotentoonstelling Twist van fotograaf Bastiaan Woudt te bewonderen. Twist is de eerste museale tentoonstelling van de in Bergen opgegroeide Bastiaan die de afgelopen jaren internationaal wist door te breken met onder meer zijn iconische en tijdloze zwart-wit portretten. “Mijn tentoonstelling in Museum Kranenburgh is een droom die uitkomt. Temeer omdat ik ben opgegroeid in Bergen en dus het museum goed ken”, vertelt de fotograaf hierover. 

Lees hier meer informatie over de tentoonstelling en openingstijden. 

©Bastiaan Woudt

Maak een heerlijke paasbrunch

Als we aan Pasen denken, denken we meteen aan uitgebreid brunchen. Van lekkere gekookte eitjes tot ovenbroodjes met roomkaas en zalm, en van croissants met jam tot paaseitjes als toetjes. Kun je wel wat inspiratie voor een sandwich gebruiken? Becel deelde dit heerlijke recept voor vegan volkorentoast met kruidenspread, biet en pompoenpitten met ons. 

Voor vier personen heb je het volgende nodig: 

  • 8 sneeën volkorenbrood
  • 2 voorgekookte rode bieten, in plakjes
  • 40 gram rucola
  • 25 gram pompoenpitten 
  • Zout en peper, naar smaak 

Voor de kruidenspread:

Wat moet je doen? 

  • Rooster de boterhammen totdat ze goudbruin zijn geworden in de grill, koekenpan of broodrooster. 
  • Doe alle ingrediënten voor de kruidenspread in een keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. 
  • Besmeer de boterhammen met de kruidenspread, verdeel de plakjes rode biet en de rucola erover en garneer met pompoenpitten. Eet smakelijk!
paasbrunch
©Becel

Geniet van een boozy brunch bij BOAT&CO

Heb je geen zin om zelf een brunch voor te bereiden, maar wil je wel brunchen? Ga dan naar BOAT&CO aan het IJ in Amsterdam. Op eerste Paasdag kun je hier heerlijk eten en drinken tijdens de Boozy Brunch. Genieten twee uur lang van onbeperkt cava, heerlijke brunchgerechten én muziek. Hier vind je meer informatie.

boozy brunch bij BOAT&CO

Pak een filmpje tijdens het Internationaal Filmfestival Gorinchem

Gisteren trapte voor de zesde keer op rij het Internationaal Filmfestival Gorinchem af. Tijdens dit fijne festival kun je verschillende wereldfilms met actuele sociale thema’s bekijken. De films, waaronder The Grave Diggers Wife (het speelfilmdebuut van Khadar Ayderus Ahmed), zijn te zien op verschillende locaties in de stad. Bovendien is het niet alleen genieten van prachtige films, na afloop kun je ook nog een hapje of drankje doen in het filmcafé.

Het Internationaal Filmfestival Gorinchem vindt plaats van 13 april tot en met 17 april. Hier vind je meer informatie.

Bezoek kunsttentoonstelling Le Voyage Dans La Lune 

Kunstliefhebbers-verzamelen! Amsterdam is een prachtige tentoonstelling rijker. In het art’otel in Amsterdam is de gloednieuwe tentoonstelling Le Voyage Dans La Lune te bewonderen, die geïnspireerd is op de gelijknamige film uit 1902. 

De kleurrijke, rauwe en levendige kunsttentoonstelling is tot 29 juli te bewonderen in art’otel Gallery: de expositieruimte van een van de meest kunstzinnige hotels in Nederland, recht tegenover Amsterdam Centraal Station. Wat je moet betalen voor een ticket? Niks! Je kunt de tentoonstelling helemaal gratis bezoeken. 

Hier vind je meer informatie over de tentoonstelling.

©Janneke Nooij

Proosten bij het Moët en Chandon Canal House

Gek op champagne? Dan moet je dit weekend aan de Amsterdamse grachten zijn. Daar opent namelijk de pop-up champagnebar van Moët & Chandon. Een plek waar je – uiteraard – champagne kunt proeven tijdens tastings, maar waar je ook kunt genieten van de leukste acts. Extra leuk: op tweede paasdag kun je er genieten van een heuse paaslunch. Voor 58 euro per persoon geniet je dan van vier gangen + twee glazen Moët en Chandon.

Moët en Chandon Canal House

Ga naar Liemès Food District

Tja, Pasen staat toch wel een beetje bekend als de dagen waarop we veel eten. Zitten er veel moeilijke eters in jouw familie of vriendengroep? Spreek dan af bij Liemès Food District in Utrecht. Hier beleef je de gezelligheid van een foodhall in combinatie met de service van een restaurant. Je kunt hier onder meer genieten van Vietnamese streetfood, Japanse sushi, Spaanse tapas en gerechten uit de Libanese keuken. Kortom: er is voor iedereen wat wils. Liemès Food District is Eerste en Tweede Paasdag open. Reserveer hier je tafel. 

Liemes

Kortom: je hoeft je niet te vervelen tijdens Pasen. Enne, als je zin hebt om lekker te relaxen kun je altijd nog een van de vele series en films op Netflix, Videoland, Amazon Prime of HBO Max kijken. Fijne paasdagen!

Beeld: iStock 

Laatste nieuws