Robin Martens blikt terug op heftige periode: ‘Sloot mezelf op in huis’

'Ik kreeg berichten waarin stond dat ik dood moest', aldus de actrice.

Als kersverse mom van een prachtige dochter maakt Robin Martens het ontzettend goed. Maar helaas is haar leven niet altijd zo rooskleurig geweest. In september 2019 raakte Robin betrokken bij een ruzie met de politie, iets waardoor de actrice in een diep dal belandde. 

Diep dal

In september 2019 veranderde het leven van Robin in één klap. Ze kwam in een ruzie terecht en zou daarbij een politieagent hebben mishandeld. “Nadat het incident in de pers was geweest, kreeg ik allerlei privéberichten waarin stond dat ik dood moest en dat ik een hulpverlenersmishandelaar was”, vertelt ze aan Fabulous Mama. 

“Ik heb in die tijd bijna de verkeerde keuze gemaakt. Ik wilde niet meer. Ik sloot mezelf een maand lang op in m’n huis, omdat ik niet naar buiten durfde. Ik was bang dat mensen mij als ‘die agentmishandelaar’ zagen. Heel moeizaam ben ik uit dat diepe dal geklommen.”

Verloren zaak

De actrice ontkent nog altijd dat ze een politieagent heeft mishandeld. Volgens haar zit de vork heel anders in de steel dan wat er in het nieuws is gekomen. “Er zijn nare mensen op deze wereld en die agent is één van hen. Dat durf ik wel te stellen als je liegt dat ik je acht keer heb geslagen. En als je beweert dat je op de grond hebt gelegen, terwijl dat absoluut niet het geval was”, vertelt ze. “Er waren veel getuigen, maar zeven van hen waren politieagenten. Dan is het eigenlijk al een verloren zaak, want die agenten houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd.”

Trauma

Ze kwam er met een taakstraf van af, maar ook met een trauma. “Het ging niet meer over mijn vriend die mishandeld was, maar alleen of ík een agent geslagen had. Ik wilde mijn onschuld bewijzen en overal tegenin gaan, maar dat werd mij afgeraden.” Ze nam trauma-behandelingen en afstand van social media. Van dat laatste had ze achteraf toch spijt. “Als ik had geweten dat ik uiteindelijk toch alles qua werk en contracten was kwijtgeraakt, dan was ik er zeker tegenin gegaan.”

Bron: Fabulous Mama, Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws