Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zelf sproetjes maken op je gezicht? TikTok heeft de ultieme lifehack

Summer ready!

"Ted Lasso" season two premiere

Bij de zon horen natuurlijk een terrasje, een goede zonnebril, een natural glow én van die vrolijke zomersproetjes. Maar als je van je zelf niet besproet door het leven gaat, wat dan? No worries! TikTok heeft namelijk een handige lifehack om tóch die look te creëren. En het enige wat je nodig hebt is uitgroeispray.

Uitgroeispray

Uitgroeispray? Ja, je leest het goed. Dit middeltje waarmee je normaal gesproken je uitgroei makkelijk kunt verbloemen, gaat nu viral om een hele andere reden. Op TikTok gaat namelijk een hack rond, waarmee je zelf sproetjes kunt maken met de Magic Retouch van L'Oréal. Droom jij ook van een paar (of een gezicht vol) vrolijke sproetjes in de lente en zomer? Dan is dit trucje jou op het lijf geschreven. Het kost je nog geen een minuut en het ziet er ook nog eens natuurlijk uit, wat willen we nog meer?

Sproetjes maken

TikTokker Ollie Rockabilly laat in een video zien hoe ze zelf de sproetjes maakt met de uitgroeispray van L'Oreal. Ze gebruikt hiervoor de Magic Retouch in de kleur medium iced brown. Als je dit trucje zelf ook gaat proberen, kun je het beste voor een uitgroeispray gaan die goed bij je eigen haarkleur past.

https://www.tiktok.com/@ollierockabilly/video/6840167930777406725

Zo doe je het

Zo ga je te werk: houd de spray zo'n 20 tot 30 centimeter van je gezicht af. Doe je ogen dicht en spray heel voorzichtig op je gezicht. Doe eerst een klein beetje en herhaal dit totdat je tevreden bent met het resultaat. Zo tover je in een mum van tijd natuurlijk ogende sproetjes op je gezicht! En eerlijk is eerlijk: wij zouden zo geloven dat de freckles van Ollie gewoon puur natuur zijn.

Fails

Overigens lukt de hack niet bij iedereen en zijn er ook een aantal video's van mensen die hun mislukte poging delen. Zo deelde Robbert Rodenburg een hilarische fail op zijn TikTok.

@robbertrodenburg #aanhechten met @probskydjeraa ♬ origineel geluid - Robbert Rodenburg

"Ik ben opgelicht hoor", schrijft Robbert in de caption. En hij is niet de enige bij wie de hack niet lukte, want in de comments onder de TikTok barst het van de comments van mensen waarbij het ook niet lukte. "Jep, ik had precies hetzelfde", reageert iemand. En: "Oei, foutje!", schrijft een andere volger. Kwestie van oefenen misschien?

Bron & Beeld: TikTok, Brunopress