Karma? Tinder Swindler Simon Leviev nu zélf opgelicht

Isn't it ironic...

Boontje komt om z’n loontje, hoorde je vroeger altijd. Maar als je ziet dat The Tinder Swindler Simon Leviev nu juist geniet van alle aandacht en zelfs flink lijkt te cashen op zijn status als fraudeur? Tja…Maar nu lijkt het erop dat hij zélf het slachtoffer is geworden van een slimme babbeltruc.

Blauw vinkje

Omdat status everything is voor de scammer, zal het je niet verbazen dat hij een stel blauwe vinkjes op social media wel ziet zitten. You know: zo kan iedereen op Instagram zien dat je de real deal bent.

De Amerikaanse entertainment-site TMZ schrijft dat Simon vorige week een bijzonder berichtje kreeg. De vrouw in zijn DM’s beweerde dat zij Simon én zijn vriendin Kate Konlin kon helpen aan zo’n felbegeerd blauw vinkje. Ook zou ze volgens de site beloofd hebben alle nep-accounts onder naam van Leviev te kunnen verwijderen. En dat zag Simon wel zitten, want wie wil nu dat iemand zich als jou voordoet? Oh, the irony…

Betalen

Alles leek goed te gaan: de vrouw zou beloofd hebben dat Leviev met haar vriend kon bellen die bij Instagram-moederbedrijf Meta zou werken. Dat Leviev vervolgens werd gevraagd om een ruime 6000 euro over te maken, deed dan ook geen alarmbellen rinkelen.

Bye-bye money

Simons manager bleek het zaakje uiteindelijk tóch niet helemaal te vertrouwen, en nam daarom contact op met Meta. Wat blijkt: voor zo’n blauw vinkje hoef je nooit te betalen. De vrouw én haar ‘vriend’ waren ondertussen met de noorderzon vertrokken.

Daarop concludeerden Simon Leviev (of Shimon Hayut, zoals hij echt heet) en zijn manager dat hij in een flinke scam was getrapt. Tja. Takes one to know one, Simon!

Bron: FunX | Beeld: Netflix, The Tinder Swindler

Laatste nieuws