Zien: Koen Verweij knipt lange lokken af voor het goede doel

De schaatser liet maar liefst 35 (!) centimeter van zijn lokken afknippen.

Koen Verweij is niet alleen famous vanwege zijn schaatstalenten, de schaatser staat ook wel bekend om zijn lange blonde manen. Maar van laatstgenoemde heeft hij nu afscheid genomen. Koen liet namelijk meer dan 30 centimeter van zijn haar afknippen voor het goede doel.

Stichting Haarwensen

Koen heeft samen met Klaas en Wietze van de Radio 538-ochtendsdhow geld opgehaald voor Stichting Haarwensen. Luisteraars van de radiozender hebben de afgelopen weken dan ook massaal geld gedoneerd. Voor iedere 1000 euro die gedoneerd werd, wilde de schaatser één centimeter van zijn haar doneren. Vanmorgen was het tijd om de eindstand op te maken en mocht Koen plaatsnemen in de kappersstoel.

Enorm bedrag

In totaal is er bijna 35.000 euro opgehaald voor Stichting Haarwensen, dat haarwerken maakt voor kinderen die (tijdelijk) kaal zijn. Voor Koen betekende dit dat hij maar liefst 35 centimeter van zijn haar moest laten afknippen. Dat is natuurlijk een behoorlijk stuk, al is het met zijn haarlengte van 72 (!) centimeter slechts de helft.

De 18-jarige Sterre schoof eerder al eens aan bij Radio 538 om te vertellen over haar eigen haarwerk van de stichting. Zij had daarom de eer om de schaar erin te zetten. Met als resultaat: een frisse boblijn. Op Instagram deelde Koen een video van het moment dat de schaar in zijn blonde lokken wordt gezet. Benieuwd naar het eindresultaat? Shownieuws heeft de allereerste foto en via Radio 538 kun je de gehele video bekijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koen Verweij (@koenverweij)

23 kinderen

De enorme opbrengst heeft er niet alleen voor gezorgd dat er twee lange vlechten van Koen naar de stichting gaan. Met het geld kan Haarwensen ook enorm veel kinderen helpen. Maar liefst 23 kinderen kunnen hierdoor een volledig traject (van het krijgen van een haarwerk) vergoed krijgen. Well done, Koen!

Bron: Shownieuws, Radio 538, Instagram @koenverweij | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws