Hallo inspiratie: dit zijn onze favo streetstyle-looks tijdens Copenhagen Fashion Week

Welke look is jouw favoriet?

Lees ook

Na een aantal online-edities van Fashion Week was het nu eindelijk weer mogelijk om het grootste gedeelte van de shows in real life te organiseren. Van 1 tot 4 februari stond de modestad Kopenhagen in het teken van fashion. Modemerken presenteerden de collecties voor autumn/winter 2022. Maar minstens zo interessant: de streetstyle-looks. 

Levendige mode

Kleur blijft centraal staan in de Deense hoofdstad – en ook het regenachtige weer van de afgelopen dagen mag de pret niet drukken. Fashion Week vond deels digitaal plaats, maar ook deels in real life. Een aantal fysieke shows van Baum und PferdgartenSamsøe & Samsøe en Saks Potts trok menig fashionista naar Kopenhagen. Uiteraard om de presentaties van de merken bij te wonen, maar ook om een beetje te showen.

Streetstyle-looks

Niet alleen de runways bieden ons inspiratie voor de komende seizoenen. Ook de opvallende streetstyle-looks doen dit. Gaan we onderstaande streetstyle-outfits binnenkort ook vaker dragen?

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIA (@fiahamelijnck)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @fussingerkaterina

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Street Style SPY (@streetstylespy.dk)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Street Style SPY (@streetstylespy.dk)

Trendsetters

De modewereld heeft haar affiniteit met Scandinavische streetstyle nooit onder stoelen of banken geschoven. Elk jaar bieden de looks die we spotten tijdens CPHFW weer inspiratie en fungeren ze als richtlijn voor de mode van het komende jaar. Sommige looks lijken extreem, maar blijken later in het jaar vaak (deels) mainstream te worden. Al gaat het dan vaak om een bescheidenere variant.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Darrel Hunter (@modehunter)

Kleur heeft tijdens Copenhagen Fashion Week altijd een grote rol gespeeld en ook tijdens dit mode-event zien we felle kleuren en neontinten. Zachte silhouetten en monochroom kleurcombinaties blijven in trek. Ook zien we een coronatrend terug in vele outfit. Kleding moet niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook