Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hallo inspiratie: dit zijn onze favo streetstyle-looks tijdens Copenhagen Fashion Week

Welke look is jouw favoriet?

Na een aantal online-edities van Fashion Week was het nu eindelijk weer mogelijk om het grootste gedeelte van de shows in real life te organiseren. Van 1 tot 4 februari stond de modestad Kopenhagen in het teken van fashion. Modemerken presenteerden de collecties voor autumn/winter 2022. Maar minstens zo interessant: de streetstyle-looks. 

Levendige mode

Kleur blijft centraal staan in de Deense hoofdstad – en ook het regenachtige weer van de afgelopen dagen mag de pret niet drukken. Fashion Week vond deels digitaal plaats, maar ook deels in real life. Een aantal fysieke shows van Baum und PferdgartenSamsøe & Samsøe en Saks Potts trok menig fashionista naar Kopenhagen. Uiteraard om de presentaties van de merken bij te wonen, maar ook om een beetje te showen.

Streetstyle-looks

Niet alleen de runways bieden ons inspiratie voor de komende seizoenen. Ook de opvallende streetstyle-looks doen dit. Gaan we onderstaande streetstyle-outfits binnenkort ook vaker dragen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door FIA (@fiahamelijnck)

Trendsetters

De modewereld heeft haar affiniteit met Scandinavische streetstyle nooit onder stoelen of banken geschoven. Elk jaar bieden de looks die we spotten tijdens CPHFW weer inspiratie en fungeren ze als richtlijn voor de mode van het komende jaar. Sommige looks lijken extreem, maar blijken later in het jaar vaak (deels) mainstream te worden. Al gaat het dan vaak om een bescheidenere variant.

Kleur heeft tijdens Copenhagen Fashion Week altijd een grote rol gespeeld en ook tijdens dit mode-event zien we felle kleuren en neontinten. Zachte silhouetten en monochroom kleurcombinaties blijven in trek. Ook zien we een coronatrend terug in vele outfit. Kleding moet niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram