Lifehack: zo tover je je oude UGGs om tot de fashionable mini-variant

UGGs zijn terug van weggeweest!

Lees ook

Het is 2004. Je hebt je favoriete oversized trui en je strakste skinny jeans aan. Wanneer je de deur uitgaat, trek je obviously je UGGs aan om je outfit compleet te maken. Fast forward naar 2022: het is tijd voor een goede portie nostalgie. Je favo zachte stappers zijn namelijk weer helemaal hip. Heb jij nog een oud paar liggen en wil je die oppimpen? Zo maak je de fashionable mini-variant in een handomdraai.

Trend alert

Iedereen had ze vroeger in de kast staan: UGGs – of in ieder geval lookalikes daarvan. De extreem comfy laarsjes maakten elke look compleet. Heel lang populair waren ze echter niet, na een jaar of twee verdwenen ze weer uit het straatbeeld. Tot nu, want de UGGs zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Comeback

De comeback van de zachte boots zit er al een tijdje aan te komen. Na de samenwerking met modeontwerpster Molly Goddard afgelopen jaar stond UGG gelijk weer op de radar bij menig modeliefhebber. Inmiddels zien we op Instagram steeds meer influencers voorbijkomen op de zogenoemde pantoffellaarzen. Heb jij toevallig nog een oud paar liggen en wil je deze graag omtoveren naar de populaire mini-variant? TikTokker @emkeen3 heeft de oplossing gevonden.

@emkeen3 second ugg still in progress 😤 #fyp #ugg #miniuggs #fashion ♬ Carol of the Bings – Cursed Mashups

Korter maken

Ze laat in een video zien hoe je je lange UGGs heel gemakkelijk korter kunt maken. Knip met een schaar een deel van de UGGs af, bewaar het lint dat bovenaan zit en voeg deze vervolgens weer toe aan de kortere nieuwe bovenkant. Je moet er misschien wel een beetje creatief voor zijn, maar de DIY is het zeker waard.

Je UGGs combineren met skinny jeans? Dat is zó 2004… Enne, ook de hoge varianten zijn passé. Anno 2022 zijn de lage boots helemaal hot and happening. Draag ze op warmere dagen met bare legs en een oversized blazer en met een legging als het wat kouder wordt. Of draag de UGGs onder een flared broek met een oversized puffer coat voor de ultieme comfy look.

Bron: Grazia UK | Beeld: TikTok, Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook