Mr. Big-acteur Chris Noth uit finale And Just Like That geschrapt

Van Mr. Big naar Mr. Bye.

De afgelopen maanden zijn een rollercoaster geweest voor alle mensen betrokken bij de SATC-reboot And Just Like That. Na de première beschuldigden meerdere vrouwen acteur Chris Noth namelijk van seksueel misbruik. De beschuldigingen worden nog onderzocht. Voorlopig is één gevolg al duidelijk: Mr. Big wordt deels uit de serie geknipt.

Geen Big in de laatste aflevering

Zes seizoenen lang vertolkte Chris Noth de rol van Mr. Big in de hitserie Sex and the City en speciaal voor de reboot zou hij die rol weer oppakken. De acteur was te zien in de eerste aflevering van And Just Like That en zou in de seizoensfinale opnieuw zijn opwachting maken. Met de nadruk op zou. Drie weken nadat de beschuldigingen aan het adres van Chris naar buiten kwamen, hebben de makers besloten om zijn laatste scène te schrappen, zo meldt TVLine.

Let op: spoilers ahead.

De verhaallijn

In de eerste aflevering van de reboot zien we dat Carrie haar grote liefde Mr. Big verliest. Een shock voor Sex and the City-fans. De makers van de show wilden dat dan ook goedmaken met een kleine cameo van Big.

In de laatste aflevering van de serie reist Carrie af naar Parijs om op de Pont des Arts-brug Bigs as in de Seine te strooien. Dit laatste vaarwel zou een soort fantasie-element bevatten waarin Carrie Big nog een keer zou zien. De brug was speciaal voor het paar. Hier kwamen Carrie en Big weer samen nadat de schrijfster met The Russian, a.k.a Aleksandr Petrovsky, naar Parijs ging.

Keuze van de makers

Aan TVLine vertellen bronnen dat die laatste scène met Big uit de serie is gehaald. Het ging maar om een klein moment, dat bovendien geen significant deel uitmaakte van de scène. Het draait immers om Carrie die closure vindt. Vooralsnog heeft HBO MAX niet gereageerd.

In december lieten drie vrouwen weten dat zij misbruikt zijn door de acteur. Chris ontkent, maar leading ladies Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon lieten enkele dagen na de beschuldiging op social media weten dat ze de vrouwen steunen. “We zijn diepbedroefd om te horen over de beschuldigingen tegen Chris Noth”, schreven de actrices toen in hun Instagram stories. “We steunen de vrouwen die zich hebben gemeld en hun pijnlijke ervaringen hebben gedeeld. We weten dat het heel moeilijk moet zijn om dit te doen en we prijzen ze ervoor.”

Bron: Marie Claire | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws