Too bad: vrouwen verdiepen zich nog te weinig in cryptocurrency

En dat terwijl er flinke winst op gemaakt kan worden.

Lees ook

Op dit moment is er maar tussen de 10 en 15 procent aan vrouwelijke investeerders in Bitcoin. Het kan dan ook zo zijn dat deze generatie van vrouwen een kans op een goed rijk leven misloopt door middel van de mannelijke dominantie van tegenwoordig. Hoe dat komt? We leggen het je uit.

Toekomst

Het kan zo zijn dat de cryptocurrencies in hun eerdere jaren ontzettend veel weg hadden van science fiction. Maar daarentegen zijn de Bitcoin en vele andere valuta uitgegeven door verschillende soorten overheden. Maar nu zijn ze nieuw waardoor er een ongelofelijk groot bereik en bewustzijn komt met het investeren van deze munten. Maar daardoor schieten de prijzen en waardes van deze munten erg hoog de lucht in.

Nu worden er steeds meer mensen bekend met crypto markt en zien we vooral mannen instappen, maar deze markt moet zeker ook niet over het hoofd worden gezien door vrouwen die geïnteresseerd zijn in beleggen en investeren.

Maar hoe werkt het gehele crypto?

Allereerst kent iedereen natuurlijk de coin Bitcoin. Deze coin werd opgezet in 2008 toen een persoon het publiceerde met details over de opzet van een nieuwe valuta vorm. Hij zette het op onder de naam Satoshi Nakomoto, hij publiceerde het in een whitepaper. Het zou zijn ontworpen door iets anders dan een bank of overheid en bedoeld voor transacties en waardeopslag.

Kies je ervoor om één Bitcoin te kopen dan bestaat deze uit een miljoen Satoshi's. Dit is namelijk te vergelijken met het aantal centen in 1 euro. Dat is namelijk wat investeerders kopen wanneer ze zeggen dat ze de valuta bitcoin kopen. Daarom word deze digitale munt ook geproduceerd door een hele complexe wiskundige som die dan tijdens het computer proces wordt gedaan. Dit heet dan ook 'Mining'. Er kunnen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins op de markt komen. De laatste word in 2040 gemined.

Adoptie van Crypto

Adoptie van Bitcoin en andere valuta kent een grote groei, Tesla zette 1,5 miljard dollar om in crypto, begin 2021. Andere bedrijven doen dit ook, denk dan bijvoorbeeld aan Microstrategy.

Maar waarom kiezen bedrijven er eigenlijk voor om crypto te kopen? Dit komt omdat deze online valuta vele malen schaarser zijn. Doordat er ook maar een bepaald aantal van is zal het geen verassing zijn dat deze munt zo aan het stijgen is. Makes sense?

Er zijn natuurlijk ook risico’s maar welke zijn dat dan?

Het is altijd riskant om in crypto te beleggen, dit komt omdat je nooit weet of het gaat stijgen of zakken die week. Je weet dus nooit wanneer je er het beste uit kunt halen.

Bij het beheren van crypto is het zo dat je een veilige opslag hebt voor de currencies door middel van een 'wallet'. Deze wordt beschermt met een privé sleutel, waardoor alleen jij er in kunt. Tegenwoordig is dat hetzelfde als jouw portemonnee, alleen jij kunt er bij. Bij jouw crypto moet je dus je wachtwoord goed bewaren en beveiligen, anders kunnen mensen bij jouw geld. Er is namelijk geen derde partij aanwezig om dit in de gaten te houden voor jou! Dus wachtwoord kwijt, is je eigen fout en ook jouw probleem. Better safe than sorry!

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook