Oeh la la: deze Harry Potter-acteurs hadden vroeger een oogje op elkaar

Dit zagen wij niet aankomen.

Op 1 januari 2022 is het finally zover: de Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Ter ere van het 20-jarige bestaan van de populaire Harry Potter-films keren de acteurs nog één keer terug naar de plek waar het allemaal begonnen is: Zweinstein. Enne, daar doen de acteurs een paar opvallende onthullingen.

Harry Potter

Wij hebben de Harry Potter-films inmiddels al zo vaak gekeken, dat we ze helemaal mee kunnen spelen. We weten alle ins and outs van alle scènes en kennen bijna alle magic spells uit ons hoofd. Maarre, wat wij niet wisten is dat er behoorlijk wat chemistry op de set was. Tijdens de reünie onthullen Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Emma Watson (Hermione Granger) namelijk dat vroeger een oogje hadden op een van hun co-stars.

Zo was Daniel vroeger erg gecharmeerd van de twintig jaar oudere Helena Bonham Carter, die de rol van Bellatrix Lestrange vertolkte. Volgens The Sun schreef Daniel haar zelfs een liefdesbrief, met daarin de lieve woorden: “Beste HBC, het was een genoegen om met je te mogen spelen en je onderzetter te zijn, aangezien ik altijd je koffie vasthield. Ik hou echt van je en ik wou dat ik gewoon tien jaar eerder geboren was, dan had ik misschien een kans gemaakt.

Hermione en Draco

Emma had haar oog tijdens de opnames van Harry Potter laten vallen op niemand minder dan Tom Felton, die de rol van Draco Malfoy op zich nam. Tijdens een tekensessie kwam ze erachter dat ze hem toch best wel leuk vond, verklapt ze. “De opdracht die we kregen was om te tekenen hoe je dacht dat God eruitzag. Tom had een meisje getekend met een pet op en een skateboard. Op dat moment werd ik verliefd op hem.”

Tussen de twee is echter nooit iets gebeurd, weet Emma te vertellen. “Tom was degene bij wie ik kwetsbaar kon zijn. Er is nooit iets romantisch tussen ons gebeurd. We houden gewoon van elkaar en dat is alles wat ik kan zeggen.”

Reünie

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts wordt op 1 januari uitgezonden op Sky in Groot-Brittannië en op HBO Max in de Verenigde Staten. Helaas lijkt het erop dat Harry Potter-fans in Nederland worden overgeslagen. Hopelijk besluit een Nederlandse zender de rechten van de reünie op te kopen, net zoals SBS6 deed met de Friends-reünie. Fingers crossed!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Harry Potter

Laatste nieuws