Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 tips voor het creëren van een landelijke sfeer in huis

Het is makkelijker dan je denkt.

landelijke sfeer huis

Een rustieke vloer, natuurlijke tinten en zachte stoffen zijn bekende elementen in een landelijke inrichting. Een mooie toevoeging aan een landelijk interieur zijn houten jaloezieen op maat. Deze raamdecoratie is een echte must have en mag daarom zeker niet ontbreken in een landelijke inrichting. Benieuwd hoe je een landelijke sfeer creëert? Lees hieronder onze 4 must haves.

Start met de vloer

Voor het creëren van een landelijke sfeer begin je als eerste met de vloer. Een houten vloer is de basis en heeft veel invloed op de gehele uitstraling bij een landelijke inrichting. Met een lichte vloer kun je de ruimte huis optisch vergroten. Robuuste en lichte houten vloeren zijn dan ook een echte must in een landelijke inrichting.

Landelijke meubels

In een landelijke inrichting wil je gezelligheid, warmte en sfeer uitstralen. Landelijke meubels, zoals een grote bank met aaibare stoffen en stevige poten of een grote houten eettafel met grove afwerking en klassieke eetstoelen zijn onmisbaar. Plof in het weekend lekker onderuit op de bank en geniet met het hele gezin van zelfgemaakte hapjes en een goede film. Dat is pas heerlijk thuiskomen!

Raamdecoratie als eyecatcher

In een landelijke inrichting is er altijd wel een eyecatcher in huis. Zo zijn brocante buffetkasten al jarenlang populaire blikvangers. Ga voor iets nieuws en pronk met mooie raamdecoratie in huis. Met houten jaloezieën creëer je warmte en sfeer in huis. Houten jaloezieën zijn in 3 houtsoorten samen te stellen. Je kunt hierbij kiezen voor een gladde lamel of juist met een grove houtnerf. Daarnaast bepaal je met houten jaloezieën in een handomdraai zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy door de lamellen eenvoudig in de gewenste positie te kantelen. Raamdecoratie als eyecatcher? Yes please.

Finishing touch

Maak jouw landelijke inrichting af met karakteristieke woonaccessoires. De echte landelijke sfeer creëer je door natuurlijke materialen te verwerken in je interieur. Dit kan met grote houten spiegels en kisten, een wollen vloerkleed, rieten manden of elegante kandelaars. Een landelijk interieur straalt immers wel het platteland uit, vergeet dus daarom niet om groene elementen in je inrichting te verwerken. Kamerplanten of een mooi boeket in een grote glazen vaas maken het helemaal af en laten jouw landelijk interieur tot leven komen.