Oei: déze banen zijn blijkbaar het slechtst voor je gezondheid

Opgelet!

Lees ook

Heb jij een kantoorbaan waarbij je de hele dag achter je bureau zit? Misschien vind je het zelf onderhand niet (meer) de meest spannende baan die er bestaat, maar als we onderzoek mogen geloven, mag je met een kantoorbaan best gelukkig zijn. Er zijn namelijk banen die veel minder goed zijn voor je gesteldheid.

Slapeloosheid, gewichtstoename en stress

Een Amerikaans team deed onderzoek naar de meest ongezonde banen; denk hierbij aan jobs die onder meer zorgen voor slapeloosheid, gewichtstoename en veel stress. Uit de studie bleek dit de top vier ongezondste bedrijfstakken/banen te zijn:

1. Winkelmedewerker
2. Bouwsector
3. Fabriekswerk
4. Zorg en medische beroepen

Maar liefst 43 procent van de ondervraagden gaf aan het gevoel te hebben dat hun baan dé oorzaak was van hun gezondheidsproblemen.

Ongebruikte vakantiedagen

Daarnaast wees het onderzoek uit dat ook goedbetaalde banen met veel vakantiedagen slecht scoorden. Dit komt – volgens de helft van de deelnemers – doordat het grootste deel van de vakantiedagen ongebruikt blijft. Worden die dagen wel opgenomen, dan geeft 43 procent toe tóch regelmatig door te werken op vakantie. Hierdoor komt men niet totaal tot rust en dat gaat op een moment mis. Het gevolg? Een verminderde gezondheid. Moet jij je zorgen maken?

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook