Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Olcay Gulsen over deelname For One Night Only: 'Ruud moest enorm lachen'

'Ruud zei tegen mij: 'Hoe ga je dit doen?'

Olcay Gulsen

Uit de kleren gaan voor een volle theaterzaal: Olcay Gulsen doet het voor het goede doel. Al moest lover Ruud de Wild wel enorm lachen toen hij hoorde over haar deelname aan For One Night Only, het Net5-programma waarin BN’ers in samenwerking met KWF op een ludieke manier kanker bespreekbaar maken.

For One Night Only

In For One Night Only voeren verschillende bekende Nederlanders eenmalig een striptease-act op om aandacht te vragen voor de vroege opsporing van kanker. Grazia belde met Olcay om haar het hemd van het lijf te vragen over deze bijzondere gebeurtenis.

Vanwege de ziekte van Ruud, die in het afgelopen jaar meerdere keren onder het mes ging vanwege darmkanker, hoefde Olcay niet lang te twijfelen. Al moest Ruud enorm lachen om de beslissing van zijn vriendin. Niet vanwege het feit dat Olcay uit de kleren moest, maar vanwege haar (niet zo aanwezige) ritmegevoel.

Enorm gelachen

"Ruud moest enorm lachen", begint Olcay aan de telefoon. "Hij weet dat ik nul ritme heb en zei: ‘Hoe ga je dit doen?’", gaat ze lachend verder. Ruud heeft volgens Olcay wel degelijk een steentje bijgedragen aan de show. "Hij heeft mij ook leren dansen, want ik begreep helemaal niks van die choreo. Hij heeft het echt stap voor stap met mij doorgenomen."

Ruud reageerde positief, maar van sommige mensen kreeg Olcay de vraag waarom ze per se uit de kleren moest. "Mensen zeggen: ‘Waarom moet je dan uit de kleren?', maar als we daardoor heel veel aandacht kunnen krijgen en heel veel mensen zich toch vroegtijdig laten checken op kanker, dan is uit de kleding gaan maar een klein onderdeel daarvan."

Bijzondere show

Al met al een emotionele en volgens Olcay ook hilarische gebeurtenis, die op 11 november zeker het kijken waard is. "Je krijgt de reis naar de show als een soort documentaire te zien. Met uiteraard onze show in het theater", legt Olcay uit. "Ook krijg je tips over hoe, hoe vaak en waar je jezelf moet checken op kanker. Met de nadruk op het vroegtijdig opsporen van de ziekte, om zo je overlevingskans te vergroten."

For One Night Only is Powered by LINDA en tot stand gekomen in samenwerking met KWF; op 11 november om 20.30 uur op Net5 te zien

Misschien ook voor jou:
Olcay Gulsen openhartig over ouder worden: 'Vind ik helemaal niet erg'
Showbizz
  • For One Night Only