Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Giorgina eerlijk over angst om als eerste transvrouw mee te doen aan Ex on the Beach

'Ik was bang dat ik weer uitgescholden en in elkaar geslagen zou worden, zoals vroeger'

Giorgina

Vorig jaar zorgde Giorgina voor een primeur in Ex on the Beach: Double Dutch. Ze was namelijk als eerste transvrouw ooit te zien in het realityprogramma. Hoewel het uiteindelijk ontzettend positief voor haar uitpakte, zorgde haar deelname aan het begin voor de nodige onzekerheid. Dat vertelt de realityster aan Brandpunt.

Moeilijke periode

In gesprek met Brandpunt vertelt Giorgina dat ze voor EOTB 'als een kluizenaar' leefde. Ze werd op meerdere scholen weggepest, zat in een kliniek vanwege mentale klachten en kon niet werken. In deze moeilijke periode kwam ze op een gegeven moment zelfs haar huis niet meer uit. Toen ze plotseling een berichtje kreeg van de makers van Ex on the Beach, moest ze dan ook wel even slikken. Hoewel ze in eerste instantie bang was om mee te doen, werd het uiteindelijk de gelukkigste tijd van haar leven. Dankzij het programma zit ze zelfs een stuk beter in haar vel!

Deelname aan EOTB

"Ik had nooit gedacht dat er zoiets op m’n pad zou komen, en al helemaal niet zo snel", zegt Giorgina over EOTB. Haar deelname bracht aanvankelijk de nodige onzekerheden met zich mee. "Het was de eerste keer dat ik me weer in het openbaar zou vertonen en ik had me voorbereid op het ergste", vertelt ze eerlijk. Giorgina vertelt dat de producers van het programma in eerste instantie niet wisten dat ze een transvrouw is. Toen ze dit vertelde reageerden ze gelukkig enthousiast. "Misschien hebben ze me gebruikt voor de diversiteit, maar het is nou eenmaal televisie, ik heb daar geen moeite mee."

Blij en trots

Toch ging ze niet zonder spanning de opnames in. "Ik was bang dat ik weer uitgescholden en in elkaar geslagen zou worden, zoals vroeger." Maar het pakte juist heel positief uit voor Giorgina en ze kreeg heel veel positieve reacties. "Natuurlijk kreeg ik ook haat, maar mijn deelname was achteraf de gelukkigste periode van m’n leven." Giorgina is naar eigen zeggen 'blij en trots' dat ze mee heeft kunnen doen. "Sinds mijn deelname aan Ex on the Beach voel ik me vrij, ik accepteer mezelf."

Showbizz
  • Brandpunt, RTL Boulevard
  • MTV