Oh my: dit doet een kantoorbaan met je billen

Dit willen we eigenlijk helemaal niet weten.

Lees ook

Veertig uur per week staren naar je beeldscherm, tikken op je toetsenbord en zitten op je bureaustoel: het doet heel veel met je lijf. Vooral je billen hebben flink wat te verduren. Een zittende baan heeft namelijk nogal wat gevolgen voor je booty én alles daaromheen.

Slaapmodus

Als je zittend werkt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terechtkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen, maar ook voor andere delen van je lichaam.

Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren juist sterker, waardoor je rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechte houding, wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Bilspieren

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt.

De spiermassa neemt af en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken in de sportschool. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen.

Dus: zorg ervoor dat je ieder half uur even opstaat van je bureau. Je zult jezelf er later dankbaar voor zijn.

Bron: Self Magazine | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook