Loiza Lamers openhartig over de liefde: ‘Met Jelle klopt het gewoon’

Het model is tot over haar oren verliefd.

Loiza Lamers is happily in love met haar kersverse vriend Jelle. Vroeger was dat echter wel anders, toen waren mannen 'nooit een topic' voor het model. Nu is ze verliefd en mag iedereen het horen. In gesprek met Beau Monde vertelt de beauty dan ook openhartig over haar liefdesleven.

Niet vanzelfsprekend

Haar liefdesleven was een lange tijd niet iets waar Loiza Lamers snel over begon. “Bij mij zit daar veel meer verhaal achter dan ik in een interview van een half uur kan vertellen. En door mijn achtergrond is het niet altijd vanzelfsprekend geweest”, vertelt ze in de nieuwste Beau Monde. Haar nieuwe Videoland-documentaire bracht daar verandering in, al vond Loiza het lastig om zich kwetsbaar op te stellen voor de camera's. “Door deze docu besefte ik: als het op daten aankomt, ben ik net een meisje van zestien. Normaal begin je er op die leeftijd mee, maar ik had pas op mijn achttiende mijn geslachtsoperatie en toen heeft het nog lang geduurd voordat ik er überhaupt klaar voor was.”

“Ik heb een soort volwassen wijsheid met een kleine meisjes onzekerheid als het om relaties gaat. Tegelijkertijd besef ik ook dat, los van mijn transgenderverhaal, de liefde voor iedereen spannend en onzeker is. Ergens verlangde ik wel naar die relatie.” En die is er nu: inmiddels is het dik aan tussen Loiza en Jelle.

The old fashioned way

“Ja, ik ben helemaal in love, en het is nu officieel: we hebben een relatie,” vertelt Loiza over haar vlam. “We raakten aan de praat bij de bar – 'the old fashioned way' dus – en die avond was er meteen een klik.” En dat groeide al snel uit tot meer: “Ik moet wel zeggen dat het met Jelle vanaf het eerste moment vanzelf ging. Het eerste contact, het daten, het liep allemaal zo natuurlijk. Dat was iets wat ik nog niet eerder had ervaren, en dat maakt het bijzonder. We hadden vrij snel een gesprek over mijn verleden, dat ging heel open. Daardoor lag alles meteen op tafel en was het gewoon duidelijk.” Het model is dan ook helemaal in de wolken met haar nieuwe lover. “Het voelt echt heel fijn, het klopt gewoon.”

Meer lezen over Loiza's liefdesleven, haar tweede deelname aan Expeditie Robinson en nieuwe leven in Amsterdam? Het hele interview vind je in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 27 oktober in de winkel!

Bron: Beau Monde (Jill Waas) | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws