Nikkie de Jager doet boekje open over Met Gala: ‘Dit is echt not done’ 

'Iedereen fluistert je in dat je dit niet mag doen', vertelt ze.

Lees ook

Het jaarlijkse Met Gala in New York is dé plek om gezien te worden. Dit jaar kreeg het spektakel een Nederland tintje, want onze eigen Nikkie de Jager aka NikkieTutorials was uitgenodigd. In een stunning jurk verscheen ze op de rode loper, waarna ze mocht genieten van het gala. In de nieuwste LINDA. doet de beauty guru een boekje open over dit bijzondere avontuur.

Internationale indruk

In mei maakte Nikkie de Jager internationaal indruk toen ze, naast Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, het Eurovisie Songfestival mocht presenteren. Daarnaast maakte ze achter de schermen video's met alle deelnemers. Veel kijkers noemden haar dan ook de ster van de show en haar skills werden onlangs zelfs beloond met een Televizier-Ster voor beste presentatrice.

Nikkie viel niet alleen bij ons in de smaak, ook over de grens is ze erg geliefd. Zo ook bij Anna Wintour, hét gezicht achter Vogue. Dankzij haar wist de blondine dit jaar een felbegeerde uitnodiging voor het Met Gala te bemachtigen. Hét jaarlijkse mode-fundraising gala voor het Metropolitan Museum of Art in New York.

Doodeng

De YouTuber verscheen in een prachtige jurk van de Edwin Oudshoorn, een Nederlandse designer, op de red carpet. Met deze creatie bracht ze een eerbetoon aan de Amerikaanse activist en dragqueen Marscha P. Johnson, die vocht voor de rechten van trans personen. “Ik vond het doodeng”, geeft Nikkie toe in het blad. “Het is toch de Olympische Spelen, de Oscars, en alle Awardshows bij elkaar van de fashionwereld”

Was ze echter niet wist, is dat mode-icoon Wintour alles goed moet keuren. En dan bedoelen we ook echt álles. “Zij keurt de lijst met uitnodigingen, zij moet goedkeuren wat je aantrekt, hoe je eruitziet”, legt Nikkie uit. “Het feit dat zij me kent, vind ik al een ding. Maar dat ze het ook nog oké vond dat ik kwam en akkoord was met de jurk van Edwin Oudshoorn.”

Not done

Het moge duidelijk zijn dat Nikkie de avond van haar leven heeft gehad in the city that never sleeps. Echter is er één ding waar ze nog steeds niet over uit kan. “Wat ik heel gek vond, was dat het een diner was, maar dat je er helemaal niets van mocht eten”, vertelt ze. “Terwijl: ik hou heel erg van eten. (…) Ze hebben van alles op tafel staan, maar iedereen fluistert je in: 'Niks pakken hoor, dat is echt not done.'”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook