Onderzoek: kwart van de vrouwen vindt dat hun partner niet kan koken

Mannen zien het echter heel anders...

Lees ook

Liefde gaat door de maag, wordt altijd gezegd. En eerlijk is eerlijk: een zelfgekookt diner dat met liefde en aandacht is klaargemaakt, is één van de meest romantische dingen ever, toch? Maar wat blijkt nu: maar liefst een kwart van de vrouwen vindt dat hun partner écht niet kan koken. Aiii…

Keukenhelden

Voor dit onderzoek zijn meer dan duizend Nederlanders gevraagd naar de kookkunsten van hun partners. Hier kwam direct een opvallend verschil uit naar voren. Hoewel meer dan een kwart van de ondervraagde vrouwen ontevreden is over de keuken-skills van hun partner, is dat omgekeerd niet zo. Slechts veertien procent van de heren heeft namelijk wat te klagen.

Ook opvallend: het blijkt dat de ondervraagde mannen véél sneller hun mond opentrekt als zij ontevreden zijn over een mislukte maaltijd. De ladies laten juist weten dat zij hun commentaar dan voor zich houden.

Onzeker in de keuken

Ook bijzonder: het blijkt dat 90% van de mannen zich nooit schaamt voor de maaltijden die zij hun partners voorschotelen. Fijn dat ze zo confident zijn natuurlijk, maarreh: wel een beetje misplaatst dus als je naar de ondervraagde vrouwen luistert.

Bij de dames geeft ongeveer één op de vijf aan wel eens een maaltijd met het schaamrood op de kaken op tafel te zetten. En dat, terwijl zij dus juist mínder reden hebben om zich zorgen te maken volgens de ondervraagde heren.

Bron: Margriet | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook